Sport

2016.03.11. 15:33

Újvárosban tudják, szurkolóiknak is tartoznak ennyivel

Balmazújváros - Temesvári János és csapata immár csak a Komlóra koncentrál.

Balmazújváros - Temesvári János és csapata immár csak a Komlóra koncentrál.

– Az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, egész jól játszottunk. A szünet után azonban szétesett a csapat, semmi nem jött össze, képtelenek voltunk gólt dobni, illetve a védelmünk sem működött. Nem hiszem, hogy a nyomást ne bírtuk volna, mert akkor már az első perctől fogva akadozott volna a gépezet. Valami más oka volt, de mi sem tudjuk a magyarázatát – tekintett vissza a szerdai egri fiaskóra a Balmazújváros szélsője, Temesvári János, aki szerint nem is az a legfőbb baj, hogy kikaptak, hanem az, hogy hogyan.

Amint arról beszámoltunk, az Egerben elszenvedett 26–18-as vereséggel eldőlt, hogy biztosan nem kerül be az Újváros a felsőházi rájátszásba. Ezekkel az előzményekkel várja hát utolsó meccsét az alapszakaszban Füzesi Ferenc alakulata, mely szombaton 18 órától a Kőnig Rendezvényközpontban fogadja a Komlót – a hazaiak a hetedik, a vendégek a nyolcadik helyen állnak a tabellán, mindkét formáció 19-19 pontot gyűjtött eddig.

Ősszel 26–23-ra a Baranya megyei egylet nyert, mint Temesváritól megtudtuk, az is motiválja őket, hogy visszavágjanak riválisuknak, de e mellett más is jó teljesítményre sarkallja őket.

Ki-ki meccs

– El kell fogadnunk, hogy kikaptunk és ezzel lezárult a lehetősége az esetleges felsőházi részvételnek. Fájó, de nem szabad, hogy ez rányomja a bélyegét a produkciónkra, a soron következő összecsapásunkra kell koncentrálnunk. Persze szeretnénk visszavágni a Komlónak az október végi vereségért, de nem csak ezért akarjuk felülmúlni őket. Közel sem mindegy, hanyadikként zárjuk a K&H férfi kézilabda liga alapszakaszát. Szeretnénk a lehető legjobb pozícióból várni a folytatást, tehát még mindig van miért küzdeni. A Komló magas belső fallal rendelkezik, agresszív stílus jellemzi őket, ami nem is csoda annak tükrében, hogy Ratko Djurkovic az edzőjük. Egy tipikus ki-ki meccs vár ránk, bízunk benne, meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek igazán. Ennyivel a szurkolóinknak és magunknak is tartozunk! – fogalmazott a kézis.

A Komló legutóbb egy végletekig kiélezett meccsen 26–25-re gyűrte le a Vácot. Az még egyébként továbbra sem dőlt el, mely egylet zár az ötödik, felsőházi rájátszást érő helyen. Az ötödik Vác már befejezte a küzdelmeket, 22 ponttal várja, vajon a hatodik Gyöngyös mire jut Tatabányán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!