Sport

2016.03.13. 11:26

Saját magát verte meg a DEAC

Debrecen - Ismét hosszabbításos vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese az NB1/B-s bajnokság 19. fordulójának rangadóján.

Debrecen - Ismét hosszabbításos vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese az NB1/B-s bajnokság 19. fordulójának rangadóján.

Három negyeden keresztül magabiztos játékkal rukkoltak elő a Takács Dánielt sérülés miatt nélkülözni kénytelen debreceniek, ám ezután teljesen összeomlott a házigazda, s a hosszabbításban már esélyük sem volt megnyerni a találkozót.

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, mindkét gárda igyekezett a palánk alatti területre bejuttatni a labdát, a Patkovic-Tutus csata pedig élményszámba ment. A hajdúságiak Pék Dávid jóvoltából már távolról is eredményesek voltak, de egyik fél sem tudott meglépni ellenfelétől. Az első tíz percet Nagy Botond büntetői zárták, így minimális hazai vezetés alakult ki a játékrész végére (22-19).

A rövid szünet után a listavezető nógrádi együttes akarata érvényesült, s három perc elteltével át is vette a vezetést. A DEAC ezt követően sebességet váltott, s agresszív védekezésének köszönhetően faképnél hagyta Czigler László fiait, s egy kiváló utolsó öt percet produkálva kétszámjegyűre tornázta fel a különbséget. A játékrész Nagy Benedek emberről elengedett „dudaszós” hárompontosával zárult, így megnyugtató előnnyel mehettek a nagyszünetre a cívisvárosiak.

A fordulás után 5-0-s vendég rohanás következett, de ez sem törte meg a DEAC lendületét, s fegyelmezett játékának köszönhetően meg tudta tartani közel tíz pontos előnyét. A hazaiak belső emberei megtalálták az összhangot, s a Vas-Patkovic duó tarthatatlannak bizonyult ekkor. A negyedet ismét egy utolsó másodperces DEAC kosár zárta, a hajdúságiak játékosa a félpályáról juttatta a gyűrűbe a játékszert, így sikerült megtartaniuk tizenhárom egységnyi előnyüket.

A vendégek mindent megpróbáltak a felzárkózás érdekében, ám a hazaiak csapatkapitánya, Nagy Botond két triplát is értékesített, így hét perccel a vége előtt már tizenöt pontos hazai előnyt is mutatott az eredményjelző (76-61). Ami ezután következett maga volt a rémálom a DEAC számára. A Salgótarján szinte minden támadásából kosarat szerzett, s a nagyszerű napot kifogó Schéda vezérletével visszajöttek a mérkőzésbe. Egy perccel a vége előtt Tutus egyenlített, melyre Kovács Imre középtávolival válaszolt (89-87). A következő támadást kivédekezték a hazaiak, ám ezt követően két büntetőt is hibáztak, ráadásul egy személyhibát is elkövettek Schédán. A vendégek játékosa köszönte szépen, s hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadásban teljesen összeesett a DEAC játéka, a nógrádiak pedig extázisban kosárlabdázva kétszámjegyűre növelték a különbséget. A végén tíz pontos tarjáni győzelem született, ám a mérkőzésen látottak alapján a debreceniek csak saját maguknak köszönhetik, hogy nem tudták megnyerni az összecsapást.


Mesterszemmel

Dr. Nagy Ágoston: Tökéletesen játszottunk a 38 percen keresztül, ám ezután olyan amatőr hibákat követtünk el, amelyek végzetesnek bizonyultak. Egyértelműen jobbak voltunk ma, de ami a végén történt az megmagyarázhatatlan, gyakorlatilag saját magunkat vertük meg. Ki kell elemeznünk a történteket, főleg a zóna elleni játékunkon kell majd változtatnunk, és ilyen bagatell hibákat nem szabad elkövetnünk a jövőben.


DEAC Kamilla Gyógyfürdő –

Konecranes-Salgótarjáni KSE 94-104

(22-19; 22-12; 26-26; 19-32, 5-15)

DEAC: Patkovic 23, Kovács 12, Pék 7/3, Nagy Be. 10/6, Nagy Bo. 17/12 cserék: Vas 8, Gál 2, Kiss 4, Erdei 11/6, Lippai -.

Salgótarján: Tutus 12, Schéda 36/18, Dániel 3, Madár 15/6, Helmeczi 8 cserék: Oluic 3/3, Szabó 13/3, Sömenek 10, Varga 2, Béres 2.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!