Sport

2016.03.29. 17:38

Párosan szép az élet!

Debrecen - Hegyi Dóra és Bali Dániel aranyérmet szerzett a francia világkupán.

Debrecen - Hegyi Dóra és Bali Dániel aranyérmet szerzett a francia világkupán.

A sportág francia fellegvára, Aix les Bains városa adott otthont az aerobikosok idei első világkupa és open versenyének. A világklasszisokat felvonultató felnőtt mezőny mellett az utánpótlás korosztályok számára is lehetőség nyílt a bizonyításra, így 22 nemzet több mint 300 versenyzője mérhette össze tudását.

Az elmúlt idény Európa-bajnoki bronzérmes vegyes párosa, a Hegyi Dóra (Flex-HD SE) és Bali Dániel (PSN Zrt. Pécs) duó remek eredménnyel kezdte az évadot, hiszen a bemutatott produkciójuk aranyérmet ért az igen erős mezőnyben. Hegyi Dóra az egyéni küzdelemben új koreográfiával és nehezített gyakorlattal indult a megmérettetésen, s mivel rontott, az 5. helyen zárt. A debreceni kiválóság hamarosan javíthat, ugyanis a hétvégén Tokióban rendezik a világkupa 2. fordulóját.

Dobogós reménységek

Az utánpótlás válogatott tagjai igazán kitettek magukért az esztendő első nagy versenyén: a többségében debreceni aerobikosok alkotta egységek több érmet is szereztek. Kiemelkedően teljesített a Major Adél, Ötvös Panna, Szász Nóra alkotta flexes junior trió, akik magabiztos gyakorlattal érdemelték ki az aranyérmet a döntőben. Szintén a dobogó legfelső fokára állhatott a Bökönyi Klaudia (Flex-HD), Hajdú Kata (Óbudai WDSE), Magyar Anna (Flex-HD), Ökrös Janka (Flex-HD), Ötvös Panna (Flex-HD) összeállítású magyar junior csoport is. Az utánpótlás II-es korosztály szintén remekelt, csoportban magyar ezüst, trióban pedig bronzérem született.

Egyéni kategóriában mindkét utánpótlás korosztályban 70 feletti volt az induló létszám, így nagy volt a tülekedés a fináléba jutásért. A debrecenieknél Bökönyi Klaudia, Ruzicska Vanessza és Görgényi Ilona jutottak be a 8-as döntőbe.

Folyt. köv.

A szezonnyitó francia viadal után a felnőtt válogatott versenyzők legközelebb Japánban, a világkupa második állomáson állnak pódiumra, az utánpótlás élversenyzők pedig Szlovákiában, open versenyen mérettethetnek meg. Fontos dátum az aerobikosoknál április 17-e, ugyanis ekkor Budapesten dől el, kik képviselhetik hazánkat a júniusi koreai felnőtt és korosztályos világbajnokságon.

HBN


Eredmények:

Francia világkupa:

Női egyéni: 5. Hegyi Dóra

Vegyes páros: 1. Hegyi Dóra, Bali Dániel

Francia utánpótlás open:

15-17 évesek:

Leány egyéni: 6. Bökönyi Klaudia

Trió: 1. Major Adél, Ötvös Panna, Szász Nóra, … 6. Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Ökrös Janka

Csoport: 1. Bökönyi Klaudia, Hajdú Kata, Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna

12-14 évesek:

Leány egyéni: 6. Ruzicska Vanessza, … 8. Görgényi Ilona, … 11. Fényes Gréta, … 47. Szőke Csenge

Trió: 3. Gellén Zsófi, Ruzicska Vanessza, Simon Zsófia, … 5. Fényes Gréta, Görgényi Ilona, Fejér Fruzsina

Csoport: 2. Gellén Zsófi, Görgényi Ilona, Ruzicska Vanessza, Szőke Csenge, Simon Zsófia

A Flex-HD SE felkészítő edzői: Kovácsné Laurinyecz Júlia, Kovács Judit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!