Sport

2016.03.02. 08:24

Mesterhármas és kiütés!

Debrecen - A DVSC az első meccs után itthon is nyert, teljesen szétzilálva a Nyíregyházát.

Debrecen - A DVSC az első meccs után itthon is nyert, teljesen szétzilálva a Nyíregyházát.

Előnyből futhatott neki a DVSC-TEVA a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágójának a Nyíregyháza Spartacus ellen a Nagyerdei Stadionban, ugyanis a hajdúságiak 2–1-re legyőzték az ősi riválist a nyírségi odavágón.

Szomorúan indult

A hazaiak kecsegtető helyzetének köszönhetően Kondás Elemér meg is rotálta csapatát a bajnoki meccseken megszokott összeállításhoz képest, hiszen Verpecz került a kapuba, a két belső védő Máté és Szatmári lett, először kapott szerepet Takács Tamás és első ízben kezdett a szintén új fiú, Ognjen Djelmic.

Szomorúan indult a meccs,a szombaton balesetben elhunyt három ifjú Loki-drukkerre emlékeztek a stadionban, szívbemarkoló pillanatok voltak. Isten veletek, barátaink – állt az ultrák hatalmas molinóján.

A 16. percig kellett várni az első gólra, ekkor Takács ugrott ki, megelőzte Ovszijenkót, elvitte mellette a labdát és a hálóba helyezett. Remek bemutatkozás!

A találat után leült a játék, a vendégek eljutottak ugyan pár szögletig, de a DVSC kapuja nem forgott veszélyben.

A félidő vége előtt nem sokkal ismét Takács villant: Ferenczi remek centerezését váltotta gólra az ötös sarkáról, ezzel el is dőlt a továbbjutás.

Mesterhármas

A szünet után folytatódott a Takács-show, a csatár kicselezte a kapust és éles szögből a kapuba gurított, mesterhármas! A koronát Tisza Tibor tette fel a DVSC teljesítményére, a támadó két védőt is elfektetett, majd elegánsan a jobb sarokba tekert.

A slusszpoént a másik új szerzemény Djelmic megmozdulása jelentette: a középpályás Tisza labdáját vágta ballal a jobb sarokba, kialakítva ezzel az 5–0-s végeredményt. A DVSC-TEVA 7–1-es összesítéssel jutott tovább és várhatja ellenfelét a Magyar Kupa legjobb négy együttese között.

HBN–TN


Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után:

Kondás Elemér:

Mátyus János:

Ilyen volt a meccs a lelátón:


Debrecen, Nyíregyháza - A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének második mérkőzésén a DVSC-TEVA a Nyíregyháza csapatát fogadta kedden 18.00-tól. Az odavágó 2-1-es debreceni sikert hozott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Debrecen - Gyász árnyékolta be a várva várt keddi DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus rangadót: a futballmérkőzés előtt a drukkerek a hétvégi tragikus balesetben elhunyt társaikra emlékeztek. Gyertyagyújtással rótták le tiszteletüket a három fiatal előtt, akik életüket vesztették, miközben teljes szívükkel remélik, hogy negyedik, jelenleg súlyos sérülésekkel kórházban fekvő társuk felépül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!