Sport

2016.03.31. 11:08

Előzések, meglepetések, balesetek: durva adok-kapok ment a Rabócsiringen

Debrecen - Hihetetlen izgalmakat hozott a múlt hétvégén megrendezett húsvéti rallycross verseny a Rabócsiringen.

Debrecen - Hihetetlen izgalmakat hozott a múlt hétvégén megrendezett húsvéti rallycross verseny a Rabócsiringen.

Nemcsak a döntőkben, hanem már az edzések és az előfutamok alatt is sok-sok akciót láthattak a nézők, hiszen a versenyzők egy pillanatra sem kímélték autóikat.

A VW Polóval induló szlovák versenyző, Miroslav Pospichal például bebizonyította, hogy három keréken is be lehet fejezni egy előfutamot akkor, ha kevés a jobbos kanyar. Nem volt kíméletesebb Tajmel Tibor sem BMW-jéhez, amikor megismerkedett közelebbről a gumifallal.

A Super Touring Cars -2000 kategóriájában Csirmaz Brúnó védte meg a mundér becsületét. Nagyon erős mezőnyben sikerült úgy megszereznie a harmadik helyet, hogy egész hétvégén precízen és nagyon kemény autózott.

A Super Touring Cars +2000 kategóriájában a döntő futam után Tóth Attila és Tajmel Tibor mellé az E30-as BMW-vel versenyző Peitler Zsolt állhatott fel harmadikként a dobogóra.

Óriási várakozás övezte a Super 1600-os kategória futamait is, hiszen ezen a versenyen mutatkozott be hazai mezőnyben először Szabó Krisztián Skoda Fábiájával. A döntő futamban Szabó Krisztián után másodikként Susta Josef, harmadikként pedig Marton Gergely ért célba.

A SuperCars kategóriában senki sem finomkodott, mindenki űzte, hajtotta a másikat. Ahol egy kis rés volt, oda becsúszott egy pillanat alatt egy orr, majd az egész autó. Végül a slovakiaringen is győzedelmeskedő Kiss Pál Tamás nyert Kárai Tamás és Höller Alois előtt.

A következő ob-futam május 15-16-án lesz, ismét Máriapócson.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!