Sport

2016.03.09. 12:45

A meccs, amin senki sem szórakozott jól

Budapest, Debrecen - A két csapat kiábrándító futballt mutatott be, így a DVSC meglepetésre csak ikszre volt jó a Vasas ellen.

Budapest, Debrecen - A két csapat kiábrándító futballt mutatott be, így a DVSC meglepetésre csak ikszre volt jó a Vasas ellen.

A bajnoki éremért harcoló DVSC-TEVA a kiesést elkerülni igyekvő Vasas vendége volt kedden este az OTP Bank Liga 24. fordulójában, ez természetesen az esélyeket is meghatározta Angyalföldön, a Loki győzelmére kevesebb pénzt fizettek a fogadóirodák, mint hazai siker esetén. A hajdúságiak remekül kezdték a tavaszi szezont, továbbjutottak a Magyar Kupában és a bajnokságban is veretlenül állnak még idén. Nem csupán a Debrecen nagyobb sansza miatt, hanem a sorozatterhelés következtében is rotálta csapatát Kondás Elemér vezetőedző, a kapuba például Radosevic helyett Verpecz István került, de a belső védő posztján bevetett Szatmári Csaba sem nevezhető még jóindulattal sem állandó kezdőnek. Mint a meccs előtti napon kiderült, Holman Dávid sérülése nem jött rendbe.

A pálya talaja nem sok igazi futballal kecsegtetett, várható volt, hogy inkább küzdelemre számíthatnak a felek a sáros gyepen, ez végül maximálisan beigazolódott.

A Vasas kezdett veszélyesebben, tíz perc elteltével Novák emelt nagy helyzetben fölé. A DVSC többet birtokolta a labdát, de a fővárosi kontrák rendkívül veszélyesek voltak. Egy ízben Müller távoli lövése tréfálta meg majdnem Verpeczet, majd újra Novák előtt adódott lehetőség, aki kevéssel ellőtt a kapu előtt keresztben. A másik oldalon Tisza Tibor bombázott messziről fölé, majd egyszer szépen tisztára játszotta magát, ám lövésébe beleértek. Az első félidő alacsony színvonalú játékot és sok hibát hozott, csalódást okozva a szurkolóknak. A Loki sem mutatta azt az arcát, amelyet a tavaszi szezon meccsein láthattunk, elképzelés nélkül teljesítettek a fehér mezesek a szünet előtti etapban.

Takács butasága

A második félidő is ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, a szürkeséget Bódi szép lövése oldotta föl az 53. percben. Fokozta a nyomást a Loki, a Vasas teljesen beszorult. Ekkor következett Takács Tamás és elkövette az év butaságát: sárga lappal a tarsolyában egy beívelésbe beleütött kézzel, második lapja után mehetett zuhanyozni! A hazaiak rögtön kiszabadultak a szorításból és néhány kósza lövéssel veszélyeztettek, a Loki kontrára és a pontrúgásaira játszott.

Gyötrelmesen teltek a hátralévő percek, mindkét csapat rendkívül visszafogott produkciót mutatott be.

Behúzták a féket

Az indokolatlanul óvatos, pontatlan és tűz nélküli fociért nem is érdemelt három pontot a DVSC, amely a jó tavaszi kezdést követően ezúttal alaposan behúzta a féket.

A piros-fehérek legközelebb szombaton javíthatnak, amikor hazai pályán a Budapest Honvéd alakulatát fogadják. Akkor a kedden este tapasztaltnál merőben más hozzáállásra lesz szükség a lokistáktól.

HBN–TN




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!