Sport

2016.02.18. 17:40

Szőke: „muszáj győznünk, más opció egyszerűen nincs!”

Debrecen - Kellő önbizalommal, sikerre éhesen várja a Honvéd látogatását a DVSE.

Debrecen - Kellő önbizalommal, sikerre éhesen várja a Honvéd látogatását a DVSE.

Komoly kihívás előtt áll a DVSE csapata: Varga Tamás tanítványai három nap alatt kétszer is meccselnek, előbb pénteken 17.45-től fogadják a Honvéd együttesét, majd vasárnap délután öttől a Pécs látogat a Debreceni Sportuszodába.

A cívisvárosiak két fordulóval az E.ON férfi vízilabda OB I. alapszakaszának zárulta előtt a B csoport negyedik helyén állnak 19 ponttal, és szeretnék is megtartani ezt a pozíciót, hogy a középszakaszt a felsőházban teljesíthessék. Ám nem lesz könnyű dolguk, ugyanis az ötödik Vasasnak is ez a célja, és csupán két egység választja el az egyleteket – vagyis a kiélezett hajrá garantált.

Ősszel 8–5-re kaptak ki a debreceniek Kiss Gergelyéktől, akik hét közben, szerdán is játszottak egy bajnokit, 15–5-re verték a KSI-t. Rossz hír, hogy a DVSE vezetőedzője, miután legutóbb a Fradi-meccsen piros lapot kapott, nem lehet ott tanítványai mellett pénteken a medence partján.

Nem csak próbálkoznak

– A Honvéd elleni derbi nagyban befolyásolja a jövőnket, vagyis hogy bekerülünk-e a négybe, vagy elúszik minden esélyünk. Ennek tudatában készültünk, nem csak hogy megpróbáljuk, meg is fogjuk verni riválisunkat! – jelentette ki magabiztosan Szőke Szabolcs, a DVSE jobbkezes szélső átlövője, aki épp a Honvédtól érkezett nyáron a cívisvárosi alakulathoz.

Szőke szerint az őszi, Kőér utcai összecsapáson főként azért maradtak alul, mert a második félidőben gyengébben teljesítettek, de ezúttal ezt a hibát nem akarják elkövetni. – Jobban kell koncentrálnunk, illetve a kiemelkedőbb játékosaikat, Kiss Gereglyt, Kovács Gergőt és Kalanovics Balázst nem szabad engedni lőni, kulcskérdés lehet, őket hogyan tudjuk fogni. Szerencsére a betegeink és sérültjeink teljesen felépültek, így ez sem jelenthet problémát. Ellenfelünk hét közben simán verte a KSI-t, mely nyilván önbizalmat adott nekik, pénteken tőlünk megtörve fognak távozni. Nem hiszem, hogy a hatalmas tét nagyon nyomasztana minket, inkább plusz erőket kell, hogy mozgósítson, annál is inkább, mivel vezetőedzőnk sem lehet ott a parton, így érte is küzdeni fogunk. Muszáj győznünk, más opció egyszerűen nincs! – fogalmazott a pólós, aki úgy véli, vasárnap, a Pécs ellen is be kell zsebelniük a három pontot.

Egy jegy, két meccs

A sorsdöntő találkozók alkalmából a debreceni klub egy akcióval is készül: a Honvéd mérkőzésre jegyet vásárlók a Pécs elleni derbit is megtekinthetik, ehhez elég csak megőrizni, és vasárnap újból felmutatni a tikettet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!