Sport

2016.02.18. 13:42

Pozitív hír: negatív a paksi focisták lelete

Debrecen - Szombaton délután a Paksi FC-t fogadják a debreceniek.

Debrecen - Szombaton délután a Paksi FC-t fogadják a debreceniek.

Eldőlt, lesz mérkőzés szombaton a Nagyerdei Stadionban! A 15.30-kor kezdődő bajnoki összecsapásra ugyanis ki tud állni a Paksi FC, mert megérkeztek Tolnába a speciális vérvizsgálatok eredményei, amelyek negatívak lettek, vagyis nincs akadálya a DVSC-TEVA–Paks megrendezésének.

Minden negatív

„Mint ismert, bakteriális fertőzés miatt kérte a Paks az NB I 20. fordulójára kiírt MTK Budapest–Paksi FC (...) bajnoki mérkőzés elhalasztását, ugyanis az együttes két munkatársánál TBC gyanúja merült fel. A kialakult helyzetben a csapat vezetősége azt a felelősségteljes döntést hozta, hogy összes dolgozója, beleértve a játékosokat is, többlépcsős szűrővizsgálaton vegyen részt, kizárandó az esetleges fertőzöttség lehetőségét. Az eredmények szerda délután megérkeztek, mindegyik negatív lett, tehát szombaton a Paks is bekapcsolódhat az élvonal küzdelmeibe” – tudatta közleményében a paksiak hivatalos honlapján a klubvezetés.


[poll id="1071"]


A két együttes szeptember 26-án találkozott legutóbb, a paksi stadionban 1–1-re végeztek a felek, a gólszerzők Bartha és Tisza voltak.

Ami a bajnoki tabellát illeti, a házigazda debreceniek jelenleg a negyedik helyen állnak 31 ponttal, éppen eggyel többet gyűjtve, mint hatodik helyezett Paksi FC. A zöld-fehérek azonban az előző fordulóból elhalasztott meccsük okán eggyel kevesebbet játszottak. Ha DVSC nem szenved vereséget a hétvégén, a paksiakat biztosan maga mögött tartja a táblázaton.

Az összecsapást Iványi Zoltán vezeti.

HBN


Djelmic még nem játszhat

A télen igazolt középpályás, Ognjen Djelmic engedélye megérkezett a boszniai labdarúgó-szövetségtől, ám a légiós bemutatkozására még várni kell, ugyanis előző csapatában, a bajnokság hajrájában kiállították, ami után két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és ebből még csak egyet töltött le – írja a dvsc.hu. Mindez azt jelenti, hogy Djelmic a szombati, Paks elleni mérkőzésen még nem léphet pályára, ám a jövő héten Újpesten már igen.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!