Sport

2016.02.26. 16:16

„Elkaszálnák” az Óbudát a debreceni kosarasok

Debrecen - Gál Balázs reméli, nem tudják majd meglepni őket a fővárosiak.

Debrecen - Gál Balázs reméli, nem tudják majd meglepni őket a fővárosiak.

A Hepp Kupa hétvége után vérbeli rangadó vár a DEAC Kamilla Gyógyfürdőre a bajnokságban. A tabella harmadik helyén álló debreceniek a negyedik pozícióban lévő Óbudai Kaszásokat fogadják szombaton 16 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A fővárosiak nemrég edzőváltáson mentek keresztül, ami rendkívül jól hatott a csapat teljesítményére, hiszen az elmúlt öt mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték. – Nagyon elkapták mostanában a fonalat, és nem csak az alsóházi gárdákat, de közvetlen riválisaikat is magabiztosan győzték le. Az új edzőjük nagyszerűen motiválja őket, már reális esélyük van a felsőházba való bekerülésre. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy szombaton mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében, nehéz meccsre számítok – nyilatkozta Gál Balázs.

Rossz döntések

A debreceniek felemás érzésekkel várhatják a találkozót, hiszen a Hepp Kupa elődöntőjében hatalmas küzdelemben végül alulmaradtak a későbbi bajnok Vasassal szemben, de a helyosztón megalkuvást nem tűrő játékkal szerezték meg a bronzérmet, méghozzá a tavalyi bajnokság fináléjából már ismerős Bonyhád ellen. – Szerettük volna megvédeni a címünket, de sajnos ez nem sikerült. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, kulcs­szituációkban döntöttünk sokszor rosszul, és a szerencse sem állt mellettünk. Másnap sokkal motiváltabbak voltunk ellenfelünknél, és jobban is játszottunk – emlékezett vissza a DEAC védekezésspecialistája, aki hozzátette, hétfőtől már újra a bajnokságra koncentrálnak.

A Kaszások együttesét rutinos, az első osztályt is megjárt játékosok alkotják, a bajnokság eleji bukdácsolásnak köszönhetik csak, hogy jelenleg nem állnak harcban a dobogóért. A DEAC-nak ráadásul kisebb-nagyobb sérülésekkel is szembe kell néznie, hiszen Széll Gábor több hónapra kidőlt, Patkovic Filip játéka pedig kérdéses a szombati összecsapáson.

– Folyamatosan készülünk az óbudaiak játékára, reméljük, nem tudnak majd meglepni bennünket. Tapasztalt játékosaik vannak, de az őszi meccsünk is bizonyította, hogy ha magas ritmusban tudunk kosárlabdázni, akkor mi vagyunk a jobb csapat – zárta szavait Gál.

HBN–EÁ


Debrecen - A DEAC férfi és női kosárlabda csapata és a női futsalosok itthon, a férfi kézilabdázók és futsalosok pedig idegenben játszanak február utolsó hétvégéjén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!