Sport

2016.01.13. 13:09

Soósék újra a hóralin bizonyítanak

Debrecen - Az esztendő első versenyén rajthoz áll a debreceni Soós-Géczy páros.

Debrecen - Az esztendő első versenyén rajthoz áll a debreceni Soós-Géczy páros.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Winter Rally Covasna elnevezésű versenyt, a hétvégi romániai eseményen a debreceni színeket a Soós Szabolcs, Géczy Tamás, Suzuki Swift trió képviselni. A Debrecentől 600 kilométer távolságra, és 1300 méter magasan fekvő pályákon 130 kilométer gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a résztvevőknek. A kovásznai megmérettetésen a román és a magyar élversenyzők is tiszteletüket teszik, így tradicionálisan nagy küzdelemre van kilátás a „hóralin”.

Az elmúlt évben nyertek

Soósék a tavalyi remek szereplésük után, amikor kategória-győztesek lettek, visszatérnek sikereik színhelyére, igaz, eggyel nagyobb géposztályban, ahol várhatóan 8-9 egység indul. A debreceni csapat a jéggumik már beszerezte, s mivel a talaj kiváló lesz – várhatóan 20-30 cm hó és jég fogadja a versenyzőket – így minden adott egy különleges versenyzéshez. A szombaton és vasárnap megrendezendő viadal igazi kihívást jelent a versenyzőnek, a gumiknak és az autóknak egyaránt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!