Sport

2016.01.07. 09:37

Női kosárlabda Euroliga - Kikapott a Schiótól a Sopron

Budapest/Sopron - A Sopron hazai pályán tíz ponttal kikapott szerdán a Schiótól a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában.

Budapest/Sopron - A Sopron hazai pályán tíz ponttal kikapott szerdán a Schiótól a női kosárlabda Euroliga kilencedik fordulójában.

Eredmény:

A csoport, 9. forduló:

Uniqa Sopron-Schio (olasz) 65-75 (22-18, 18-18, 13-18, 12-21)

a magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 17, Simon 10, Krnjics 9

A kontinentális elitbe egy év kihagyás után visszatért magyar bajnok 1/7-es győzelmi mérleggel az A csoport nyolcadik, utolsó helyéről várta a folytatást, míg a Schio 5/3-mal a harmadik helyen állt.

Sterbenz László tanítványai szombaton 80-72-re nyertek Szekszárdon, ezzel továbbra is listavezetők az NB I-ben, míg a Schio 82-62-re verte a sereghajtó Orvietót az olasz bajnokságban.

A magyar csapat sokáig tartotta a lépést riválisával, öt perccel a vége előtt még egyetlen pont volt a különbség (59-60), ezt követően azonban a vendégek egy 13-2-es rohanással eldöntötték az összecsapást. A Schio elsősorban a második lehetőségből szerzett pontokban volt eredményesebb, e tekintetben ugyanis 17-2-re diadalmaskodott.

A találkozó legjobbja a vendégek centere, Isabelle Yacoubou volt 17 ponttal és 13 lepattanóval. Sikerével a Schio biztosította helyét a negyeddöntőben.

A magyar együttes újabb vereségével még távolabb került az első négy helytől, s a vele járó továbbjutástól. A csoport 5. és 6. helyezettje a második vonalnak számító Európa Kupa negyeddöntőjében folytatja majd a szereplését.

A soproniak jövő szerdán a spanyol Salamancához látogatnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!