Sport

2016.01.31. 11:02

Kiütötték fővárosi riválisukat Varga Tamás debreceni tanítványai

Debrecen - A KSI elleni, hazai mérkőzéssel folytatódott a DVSE számára a téli szünet után az OB I-es pontvadászat.

Debrecen - A KSI elleni, hazai mérkőzéssel folytatódott a DVSE számára a téli szünet után az OB I-es pontvadászat.

Egyértelműen a cívisvárosiak csobbanhattak esélyesként a Debreceni Sportuszoda medencéjébe, ugyanis a fiatal vendég alakulat első kilenc találkozóján nem tudott pontot szerezni. Ahogy ősszel (12–4), úgy ezúttal is hozta a kötelezőt a hajdúsági egylet, 14–6-ra nyertek Kállay Márkék.

Az első ráúszás után rögtön vezetést szerzett a Debrecen, Sergi Mora vette be a KSI kapuját. Nem sokkal rá Bicskei Attila használt ki egy emberelőnyös helyzetet, 1–1. Ezután két szép cívisvárosi akciógól következett, Süveges Máté és Kállay Márk volt eredményes. A rövid szusszanó után ott folytatta a DVSE, ahol abbahagyta: előbb Halek Márton növelte az előnyt, majd Szőke Szabolcs talált be kétszer is, a nagyszünetben 6–1 állt az eredményjelzőn.

Maradt a dominancia

A pihenőt követően Babay Árpád értékesített egy büntetőt, majd a KSI faragott hátrányából. A harmadik negyed közepe a debreceniekről szólt, Babay, Sergi Mora és Müller Máté is hallatott magáról. 10–2 után Teleki duplázott, 10–4-nél következett a záró etap.

DVSE-hengerrel indult az utolsó nyolc perc, sorozatban Szőke, Hoppál Gergely, Müller és Halek talált be. A hajrában összekapta magát a vendég gárda, kozmetikázni is sikerült az eredményen, de így is magabiztos, 14–6-os győzelmet arattak a cívisvárosi pólósok.

Az OB I. 11. fordulójában, pénteken 17 órától az éllovas OSC otthonába látogat a DVSE, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.

HBN


DEBRECEN–KSI SE 14-6 (3-1, 3-0, 4-3, 4-2)

Debreceni Sportuszoda, 800 néző. Vezette: Marjay Zs., Homonnai D.

DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 1, Kuncz T., Pataki G., Sergi Mora 2, Babay Á. 2, Halek M. 2. Csere: Müller M. 2, Smitula G., Hoppál G. 1, Somorjai S., Süveges M. 1, Szőke Sz. 3., Kaszanyi R. Edző: Varga Tamás.

KSI SE: Bányai M. - Miklós L. D. 2, Boros T. 1, Bicskei A. 1, Marnitz M., Berki R., Teleki A. 2. Csere: Zerinváry L., Kardos A., Baj M., Petrák K., Hangody L., Berze B. Edző: Horváth János.

Gól - emberelőnyből: 5/2, ill. 8/4.

Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.​


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!