Sport

2016.01.27. 13:12

Két év múlva rövidülhet a téli bajnoki szünet

Debrecen - Olyan fűthető pályák kellenek, melyeken elolvad a hó és jég.

Debrecen - Olyan fűthető pályák kellenek, melyeken elolvad a hó és jég.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, Sipos Jenő a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, a tervek szerint két év múlva már rövidülhet a téli bajnoki szünet hazánkban, ha a pályák megfelelőek lesznek.

Kurtább szünet?

– A szövetségi kapitány is említette, hogy valóban hosszú ez a téli szünet, ezt le kellene rövidíteni. Ehhez viszont megfelelő pályák, stadionok kellene. Elkezdődött már ez a folyamat, itt van például a Ferencváros pályája, a felcsúti pálya vagy a Debrecen stadionja, ami megfelelő. Ezt szeretnénk tovább folytatni. Olyan fűthető pályákról van szó, amelyek nem 8-10, hanem mondjuk 1-2 fokra fűtik fel a pályákat, hogy lehessen rajtuk játszani úgy, hogy a hó és a jég elolvad. A stadionfejlesztési program keretében országszerte folyamatos a fejlődés, jelen állás szerint úgy gondoljuk, körülbelül a 2017/18-as bajnokságra jöhet el az az idő, amikorra ezek a pályák felépülnek, és alkalmasak lesznek arra, hogy a téli időszakban is lehessen rajtuk bajnoki- és kupameccseket játszani – fogalmazott Sipos Jenő a Mai helyzet című műsorban a lehetséges rövidebb téli bajnoki szünettel kapcsolatban.

Felszabadulnak jegyek

A szóvivő az Eb-szerepléssel kapcsolatban elmondta, nagy öröm számukra, hogy sokan érdeklődnek a magyarok meccsei iránt, viszont sajnálja, hogy nem lehet mindenki ott a helyszínen, aki szeretne. Búslakodni azonban felesleges, van még esély belépőket szerezni.

– Lesz majd az UEFA-nak egy március-áprilisi platformja, ami azoknak biztosít lehetőséget, akik a korábbi időszakban, tavaly nyáron „vakon” vásároltak jegyet az Európa-bajnokságra, amikor még nem lehetett tudni, melyik csapatok jutnak ki. Ők ezen a platformon kvázi beadhatják a jegyüket, ha nem akarnak menni, és akinek nincs jegye, az üzletet köthet – fogalmazott a szóvivő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!