Sport

2015.12.31. 13:10

Aerobikos éremeső

Hajdú-Bihar - A csapatsportágakban nem igazán vitézkedtek a hajdúsági együttesek az ősz folyamán.

Hajdú-Bihar - A csapatsportágakban nem igazán vitézkedtek a hajdúsági együttesek az ősz folyamán.Az esztendő hajrájában az aerobikosok sikereitől volt hangos a megyei sportélet: a Flex-HD immár 11. alkalommal érdemelte ki a hazánk legeredményesebb csapata dicső címet. A flexes sikereknek nem szabott határt a határ, a portugáliai Európa-bajnokságról a debreceniek fényes medálokkal térhettek haza. A cívisek közül kiemelkedett Hegyi Dóra, aki egyéniben és csoportban ezüst, vegyes párosban bronz­érmet szerzett, míg a válogatottunk első lett a nemzetek pontversenyében.

A salakmotoros egyéni magyar bajnokság utolsó, debreceni fordulóját Tabaka József nyerte, de a bajnoki cím Magosi Norberthez került.

Véget értek Risztov Éva debreceni évei, az olimpiai bajnok szerződése lejárt a DSC-SI-nél, s Budapestre tette át a székhelyét. Az úszó ment, hazánk legjobb középtávfutója viszont a cívisvárosba költözött, nevezetesen Kazi Tamás olimpikon talált otthonra a Hajdúságban.



A DHK-nál gyorsan kiderült, nem Romanov a megoldás, az orosz edzőt pár meccs erejéig a sportigazgató Ladányi Balázs váltotta, majd a régi-új tréner, Muhin kezébe került a karmesteri pálca a hokisoknál. S ha már edzőváltás: a Loki női csapatánál Varga József helyett a korábbi kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Tone Tiselj kapott bizalmat a klubvezetéstől.

Sorban véget értek a különböző csapatsportokban az őszi küzdelmek, s meglepetésre egyetlen gárdánk sem telel a dobogón. Az élvonalban a DVSC-TEVA és a DVSC-TVP a 7., a König-Trade Balmazújváros a 6., a DVSE az 5., a Mezei-Vill FC a 4. helyen várja a tavaszt, míg a második vonalban a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a 10., a DEAC Balmaz Kamilla pedig a 4. helyet foglalja el az év végén. Azaz valamennyi alakulatnak lesz dolga a holtidényben, hogy a lehető legjobb eredménnyel rukkoljanak elő 2016-ban.

HBN–BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!