Leváltották a DVSC kéziseinek edzőjét

Akt.:
Leváltották a DVSC kéziseinek edzőjét
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Váltás a kispadon: a kétszeres BL-győztes szlovén szakember irányítja a DVSC-TVP női kézilabdázóinak a munkáját.

Meglepetésre váltás történt a debreceni női kéziseinek vezetőedzői posztján, a klubhonlap szerint a hétfőn délután tartott csapatmegbeszélésen értesültek a játékosok arról, hogy a keddi tréninget már a szlovén Tone Tiselj tartja.

– Most éreztem, hogy a csapat eljutott arra a pontra, amelyen megállt a fejlődés, nem éreztem, hogy a kritikus pontokon a csapat és az edző egymást segítve túl tudna lendülni és tovább tudna fejlődni – mondta el Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a dvsckezilabda.hu oldalon. – Ebben egyetértettünk Varga Józseffel is, éppen ezért közös megegyezéssel szűnik meg a vezetőedzői szerződése. Most pihen, de júliustól reményeink szerint a DVSC kötelékében fogja folytatni a munkáját. Ilyenkor szoktak jönni a közhelyek, de én ezektől menetesen szeretném elmondani, hogy Varga József olyan időszakban vette át a csapat irányítását, amikor kevesen jöttek volna Debrecenbe. Két és fél év alatt egy kieső csapatból stabil középcsapatot épített, ez tényleg tiszteletre méltó, amiért hálásak vagyunk neki.

A szlovén edzővel fél plusz egyéves szerződést kötött a DVSC Kézilabda Kft., azaz nyáron, az eddig eltelt idő tapasztalatait elemezve döntenek a folytatásról.

HBN