Sport

2015.11.22. 12:27

Már nyolc meccs óta veretlen a Loki

Debrecen - A DVSC és a DVTK változatos mérkőzését a hazaiak megérdemelten nyerték meg.

Debrecen - A DVSC és a DVTK változatos mérkőzését a hazaiak megérdemelten nyerték meg.

Sorozatban hét veretlenül megvívott bajnoki összecsapással a háta mögött várta a DVSC-TEVA a Diósgyőr elleni lokális rangadót, azonban nem csupán a sorozat meghosszabbítását várták a nézők a Lokitól, hanem azt is, hogy mindezt győzelemmel teszi.

A vendégek kisebb hullámvölgyben voltak a meccs előtt, amelyre úgy készültek, hogy mindenképpen pontot akarnak szerezni a remélt felemelkedés megkezdése érdekében.

Sidibe villant

A DVTK nem a tőle várt öt védős rendszerben kezdett, ennek következtében némi fölényt tudott kialakítani a középpályán három labdarúgóval csatába induló Debrecennel szemben. Kisebb lehetőségek adódtak a miskolciak előtt, de a DVSC idővel átvette az irányítást és a leshatáron még éppen innen induló Ibrahima Sidibe remek egyéni alakítás végén megszerezte a vezetést a fehér mezes gárdának.



A borsodi alakulatnak sürgősebb lett a dolga, meg is mozgatták olykor Radosevic kapust, a horvát portást pedig egy ízben a jobb kapufa segítette ki. A Loki is betalálhatott volna, de az utolsó passzokba időnként bosszantó hibák csúsztak.

Nyílt játék

A fordulás után is folytatódott a nyílt futball mindkét fél részéről, a Diósgyőr az egyenlítésért „kapart”, a DVSC pedig szerette volna dűlőre vinni a dolgot egy újabb találattal. Ehhez Bódi Ádám erőteljes lövésével és Adamo Coulibaly ajtó-ablak ziccerével kerültek a legközelebb a házigazdák, azonban mindkétszer Rados állta útját a hálóba tartó labdának.

Iramát tekintve élvezetes mérkőzést produkált a két csapat, amelyet a Loki könnyebben is megnyerhetett volna, ha játékosai pontosabbak és koncentráltabban teljesítenek.

A győzelemhez így sem férhetett kétség, amire nagy szükség is volt az őszi hajrá előtt, melynek során a Fradival, a Videotonnal, a Haladással és az MTK-val kell még megküzdeniük a lokistáknak. Nem lesz könnyű sorozat.

HBN-TN


Debrecen - A DVSC-TEVA vs. DVTK (1-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Bekő Balázs értékelte a látottakat.


Debrecen - A labdarúgó OTP Bank Liga tizenhatodik fordulójában a DVSC-TEVA a DVTK csapatát fogadta szombaton 15.30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!