Sport

2015.11.09. 15:24

Csapatépítés élesben - A kéziválogatott jól érezte magát Debrecenben

Debrecen - Válogatott kézilabdázóink önbizalomnövelő sikereket arattak a cívisvárosban a hétvégén.

Debrecen - Válogatott kézilabdázóink önbizalomnövelő sikereket arattak a cívisvárosban a hétvégén.

A lengyelországi Európa-bajnokságra készülődő magyar férfi kézilabda-válogatott az elmúlt hetet Debrecenben töltötte. A játékosokra az edzések mellett felkészülési torna várt, a Provident Kupán Fehéroroszországgal, valamint Argentínával csaptak össze a mieink a Főnix Csarnokban. Mindkét riválist magabiztosan verték Mikler Rolandék, a fehéroroszokat szombaton 32–20-ra, míg másnap a dél-amerikaiakat 28–15 arányban győzte le Talant Dujsebajev legénysége.

Célkeresztben az Eb

– Hasznos napokat töltöttünk el a cívisvárosban. Történtek változások az együttesben, így ránk fért a gyakorlás. Szerencsére sikerült megnyernünk a kupát, bár elsődlegesen nem az eredmény volt fontos, hanem az edzéseken megtanult játékelemeket szerettük volna élesben is kipróbálni. Úgy vélem, mindenki maximálisan odatette magát, amit kért az edző, azt zokszó nélkül teljesítettük. Nyilván ott motoszkál már a fejünkben a kontinensviadal, ugyanis viszonylag kevés idő van a rajtig. Legközelebb decemberben találkozik a csapat, akkor folytatódik a munka az Eb-re – nyilatkozta a Hajdú–bihari Naplónak a rutinos balszélső, Iváncsik Gergő.

Bizonyítottak a fiatalok

A szakmai stáb helyzetét sérülések nehezítették: Nagy László, Ancsin Gábor, Gulyás Péter, vagy éppen Ilyés Ferenc személyében rutinos klasszisok nem állhattak a kapitány rendelkezésére. Helyüket olyan fiatal tehetségek vették át, akiknek alkalmuk nyílt a bizonyításra a hajdúsági megyeszékhelyen.

– Az első nap annyira nem ment jól a játék, de Argentína ellen már sikerült jobb teljesítményt nyújtanom. A fehéroroszokat kiváló védekezésünknek köszönhetően, illetve parádés kapusteljesítménnyel tudtuk legyőzni. Az argentinok szokatlan nyitott védekezése ellen nem volt egyszerű dolgunk, ám megoldottuk. Remekül éreztük magunkat Debrecenben, kifogástalan körülmények vártak bennünket. Egyébként is kötődöm a városhoz, hiszen itt születtem, valamint sokáig Nádudvaron éltem. Sokat kell fejlődnöm, ennek ellenére mindent megteszek, hogy ott legyek Lengyelországban – fogalmazott Hornyák Péter, aki Gulyás helyét vette át a válogatottban.

Mikler Rolandot a megmérettetés legjobb kapusának választották meg, Faluvégi Rudolf pedig a torna legértékesebb játékosának járó díjat vehette át. – Nagy jelentőséggel bírnak az egyéni elismerések, de a legfontosabb a csapat sikere. Örömmel töltött el, hogy jó játékkal segíthettem a gárdát. Meglepetés volt számomra ez a díj, rendkívül hálás vagyok a döntéshozóknak. Nehéz bekerülni egy új közegbe, ugyanis hosszú éves játékkapcsolatok bomlanak fel, ezeknek az újraépítése meglehetősen hosszú időt vesz igénybe. Az a játék, amit a szakmai stáb szeretne tőlünk látni, rengeteg gyakorlást igényel. Az elmúlt napokban főleg a csapatépítésre fektettünk hangsúlyt, fizikális terhelésre nem jutott időnk. Azért dolgozok nap mint nap kőkeményen, hogy tagja lehessek az Eb-keretnek, ám a döntést a mester fogja meghozni ezzel kapcsolatban – mondta lapunknak az MVP–címet megkaparintó Faluvégi.

HBN–Biró Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!