Sport

2015.11.20. 15:28

Bizonyítani akarnak az újvárosiak

Balmazújváros - Kónya Márk elmondta, győzelmi szándékkal lépnek pályára az Ajka otthonában a hétvégén.

Balmazújváros - Kónya Márk elmondta, győzelmi szándékkal lépnek pályára az Ajka otthonában a hétvégén.

Az NB II–es táblázat alsóházában helyet foglaló együttesek mérik össze erejüket Ajkán szombaton 16 órától: a hazaiak a 14. helyről, míg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai a 13. pozícióból várhatják a kezdő sípszót. A hajdúságiak legutóbb 2014 októberében vendégeskedtek a Veszprém megyei településen, ekkor 5–0–s pofonba futottak bele.

Kellett a pihenő

– Kiélezett csatára van kilátás, ennek ellenére győzni szeretnénk. Úgy vélem, riválisunk meglehetősen kétarcú gárda, hiszen pozitív, valamint negatív értelemben is képes meglepetést okozni. Sikerült feltérképeznünk az Ajkát, tisztában vagyunk vele, milyen játékra képes. A tavalyi vereség nem került szóba az öltözőben, az már a múlt része – nyilatkozta a Hajdú–bihari Naplónak Kónya Márk.

Az ajkaiak kétarcúságára ékes példa, hogy képesek voltak pontot csenni a feljutásra pályázó Mezőkövesd otthonából, ellenben a sereghajtó Vác stadionjából üres kézzel távoztak. A zöld–fehérek házi gólkirálya Sowunmi Thomas, a rutinos csatár négy találatot termelt ebben a bajnoki idényben.

A másodosztályú bajnokságban legutóbb két héttel ezelőtt rendeztek fordulót, így Feczkó Tamás tanítványainak lehetőségük nyílt a sorok rendezésére, sőt a Lokival felkészülési találkozót is vívhattak múlt szombaton.

– Jól jött a szünet, amely során kemény edzések vártak ránk. Szerintem jó meccset játszottunk a Debrecennel, mindenki odatette magát becsülettel, illetve tudtuk gyakorolni a taktikánkat – mondta a középpályás, aki kitért a 4–1–es cívisvárosi sikerrel záruló edzőmeccsen rúgott góljára. – Egy szögletet követően került elém a labda, amelyet kapásból lőttem a kapuba.

Kónya a Soroksár elleni összecsapást eltiltás miatt kihagyta, ám a hétvégén minden bizonnyal ismét pályára léphet.

– Nehéz volt kívülről figyelni az eseményeket, a lelátón mindig sokkal jobban izgulok, mint a játéktéren. Nagyon várjuk az Ajka elleni találkozót, fűt bennünket a bizonyítási vágy – zárta mondandóját a 26 esztendős labdarúgó.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!