Sport

2015.11.04. 11:53

Az Európa-bajnokságon bizonyíthatnak a debreceni aerobikosok

Debrecen - A Flex-HD Sportegyesület válogatott versenyzői az éves kupasorozatban elért győzelmük után sem ülhettek a babérjaikon, teljes erővel folytatták a felkészülést a portugáliai Elvasban, péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokságra.

Debrecen - A Flex-HD Sportegyesület válogatott versenyzői az éves kupasorozatban elért győzelmük után sem ülhettek a babérjaikon, teljes erővel folytatták a felkészülést a portugáliai Elvasban, péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokságra.

Rutin és fiatalság

A felnőtteknél a bakui Európa Játékokon győztes csoport, azaz a debreceni Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, kiegészülve Bali Dániellel száll harcba a dobogós helyezésért. Hegyi Dóra női egyéni mellett Bali Dániellel, míg Farkas Balázs a férfi egyénin túl Szöllősi Pannával párosban is versenyez. Nagy Barbara és Tácsik Hunor Lendvay Rékával trióban áll majd pódiumra. A kevesebb nehéz elemet, de több akrobatikát és táncos mozgást tartalmazó aerodance csoportban a Szöllősi, Lendvay, Hegyi, Farkas, Bali kvintetthez csatlakozott a Flex-HD SE-ből Szalóki Emese és Tóth-Szolnoki Anna, illetve a pécsi Mazács Fanni és az óbudai Meleg Dóra.

Nem maradhat ki a sorból a szintén cívisvárosi Tótágas ASE két versenyzője, Juhász Flóra és a Kiss Anna, akik más egyesületek versenyzőivel alkotott csoportban szerepelnek majd az Eb-n. A flexesek négy újoncot avatnak a kontinensviadalon, Magyar Anna, Szász Nóra, Ökrös Janka és Ötvös Panna debütál Portugáliában, méghozzá a juniorok mezőnyében, hozzájuk csatlakozik csoportban Bökönyi Kluadia, aki egyéniben és trióban (Magyar Anna és Ökrös Jankával) is megmérettetik.

Kiváló háttér

A válogatott versenyzők felkészüléséről kérdeztük az edzéseket irányító Kovácsné Laurinyecz Juliannát. – Nagyon sokat készültünk nemcsak erre a versenyre, hanem az egész idei szezonra. A felmerülő nehézségek ellenére végig kiemelkedően teljesítettek a versenyzők, annak ellenére is, hogy egyetemi tanulmányok, érettségi, munkahelyi elfoglaltságok nehezítették a közös gyakorlásokat. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a fiataljaink a sport mellett a tanulmányok területén is kiválóan teljesítettek. Voltak mélypontok a felkészülés során, de ezeken sikerült túllépnünk, amiben elévülhetetlen érdemei vannak a családoknak – minden edzőnek ilyen szülői hozzáállást kívánok. Nagy segítség számunkra a Református Hittudományi Egyetem támogatása, hiszen a tornateremben nyugodt körülmények között és megfelelő időtartamban tudunk dolgozni. Jól esik, hogy elismerik az egyetemi munkámat és a hiányzásaimat is tolerálják – fogalmazott a debreceni szakember, aki kitért arra is, milyen eredményekkel lenne elégedett az Európa-bajnokságon.

– Az elvárások nagyok, hiszen már ismert, elismert versenyzői gárdával utazunk. A cél az, hogy mindenki végezze el feladatát a lehető legjobban, s akkor nem okozunk csalódást saját magunknak sem. Nyilván mindenkinek vannak titkolt, vagy nem titkolt vágyai, de elég egy rossz momentum, és füstbe megy minden. Az utolsó pillanatig azon vagyunk, hogy ezt a lehetőséget megpróbáljuk minimálisra redukálni. Bízom benne, hogy jó gyakorlatokat mutatnak be versenyzőink, s így megkönnyítik a munkát a pontozóként tevékenykedő Kovács Judit számára – mondta mosolyogva a nemzetközi szinten is elismert szaktekintély.

HBN-Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!