Sport

2015.10.27. 15:55

Presztízsmeccs lesz az Eger elleni derbi

Balmazújváros - Hazai pályán, az Eger ellen javítana a Balmazújváros szerdán este.

Balmazújváros - Hazai pályán, az Eger ellen javítana a Balmazújváros szerdán este.

Korábbi nagy riválisát, a Eger SBS Eszterházy csapatát fogadja szerdán 18 órától a Kőnig Rendezvényközpontban a Balmazújváros. Az egriek újoncként vágtak neki a férfi kézilabda NB I. 2015/16-os szezonjának, miután tavaly megnyerték az NB I/B Keleti csoportját.

Nem is szerepel rosszul a Heves megyei gárda, hét pontot gyűjtött be tíz meccs alatt Repóth Dániel alakulata. Az újvárosiak már a második idényüket gyűrik az első osztályban, és tizenegy forduló alatt 9 egységet szedtek össze. Füzesi Ferenc tanítványai múlt héten a Magyar Kupában a Cegléddel szemben maradtak alul, míg a bajnokságban a Mezőkövedtől kaptak ki szombaton.

– A kupában nagyon gyengén játszottunk, csapatszinten estünk szét. Minden egylet életében van olyan, hogy nem jön ki a lépés, nálunk is ez történt. Ugyan megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk élni vele. A kövesdi összecsapás már más volt, hogy úgy mondjam, az egy nehéz pálya, harcos derbin maradtunk alul – emlékezett vissza Temesvári János, a Balmazújváros kézise, aki hozzátette, szeretnének otthon javítani.

Rangadó jön

Két évvel ezelőtt még kiélezett csata folyt a hajdú-bihari együttes és az Eger között az NB I/B-ben, így jól ismeri egymást a két társaság. – Majdnem hibátlan mérleggel nyerték meg a pontvadászatukat és jutottak fel. Nem nagyon cserélődtek a játékosok az Egernél, vagyis egy összeszokott társaságról van szó. Több rutinos, NB I-et is megjárt kézis alkotja csapatukat, említhetném például Szabó Pétert, vagy épp Halász Mátét. Veszélyes rivális érkezik hozzánk, semmiképp sem szabad őket félvállról venni. Nevezhetjük rangadónak is az összecsapásunkat, nagy rivalizálás folyt köztünk az NB I/B-ben, presztízskérdés, ki nyer szerda este. Szó sincs róla, hogy hullámvölgyben lennénk, egyszerűen csak most nem jött ki a lépés, de egy siker újra lendületet adhat. Nem látom a többiek arcán sem az elkeseredettséget, sokkal inkább elszántság tükröződik a tekintetekből – jelentette ki Temesvári.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!