Sport

2015.10.13. 16:44

Pankrátorok zúzták egymást a Lovardában

Debrecen - A HCW tagjai kellemes emlékekkel távoztak a cívisvárosból a hétvégi előadás után.

Debrecen - A HCW tagjai kellemes emlékekkel távoztak a cívisvárosból a hétvégi előadás után.Hazánk egyedüli hivatalos pankrátor szervezete, a Hungarian Championship Wrestling (HCW) először lépett fel Debrecenben múlt szombaton. A Vendetta, vagyis Vérbosszú elnevezésű showra ellátogató nézők remekül érezték magukat, a programot követő közönségtalálkozón rengetegen maradtak a Lovardában egy–egy közös fotó, vagy aláírás reményében. A pankrátorok nem csupán a küzdőtéren állták a sarat, hanem a drukkerek rohamával is megbirkóztak, készségesen válaszoltak a kérdésekre, valamint zokszó nélkül teljesítették a kéréseket.

Megszeretették a pankrációt

– Eddig főleg Budapesten léptünk fel, párszor jártunk még Szegeden. Kiválóan éreztük magunkat Debrecenben, nem igazán tudtuk, hogy mire számíthatunk majd, ám a közönség pozitívan fogadta az egész gálát. Egy fellépés esetében a legfontosabb a meccslista összeállítása, általában hét-nyolc mérkőzés szokott beleférni, akiknek konfliktusuk van egymással, azok kerülnek össze. A fővárosban zárjuk az évet, méghozzá a Véres Novemberrel. Jövőre szeretnénk minél nagyobb eseményeket szervezni, rengeteg drukker előtt, valamint vissza akarunk kerülni a tévébe is – fogalmazott a Naplónak Nitro.

Az este főmérkőzését László Árpád vívta Renegade ellen. Árpi hosszú ideje az USA–ban űzi a pankrációt, ahol gyakorlatilag kultusza van ennek a műfajnak.

– A legnagyobb különbség a honi és az amerikai változat között a találkozók számában keresendő. Sokatmondó adat, hogy itthon három év alatt ötven meccsem volt, míg kint két esztendő során százötven összecsapást vívtam. A HCW egyik alapítója vagyok, emiatt „gyermekemként” tekintek a szervezetre. Kőkemény munkával sikerült megváltoztatnunk a magyar emberek véleményét, manapság már le tudnak ülni úgy pankrációt nézni, mint egy filmet. A műfaj szépsége és a lényege az, amikor sikerül egy olyan performanszot bemutatni, amelyet mindenki ugyanannyira élvez – fogalmazott a 28 esztendős pankrátor.

Kíváncsiskodtunk, milyen képességekkel kell rendelkeznie annak, aki szeretné elkezdeni ezt a sportszórakoztatást? – Oktattunk gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Hasznos, ha valakinek van sportmúltja, de nem feltétel. Először az alapokat tanítjuk meg, a gurulás és az esés a két legfontosabb dolog, majd jönnek a könnyebb mozdulatok, valamint a mérkőzések – válaszolta Nitro.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!