Sport

2015.10.18. 08:07

Hetet, mint a mesében! - A Loki kiütötte a Békéscsabát

Debrecen - Erőszakos, olykor tetszetős, közönségszórakoztató, és végre eredményes játékkal szolgálta ki közönségét a Loki.

Debrecen - Erőszakos, olykor tetszetős, közönségszórakoztató, és végre eredményes játékkal szolgálta ki közönségét a Loki.

Nagy gólkülönbségű, még a papírformán is túlmutató győzelmet aratott a Loki a Békéscsaba ellen az NBI. 12.fordulójában a Nagyerdei Stadionban rendezett keleti rangadón szombat este.

Tapogatózó játékkal teltek az első percek, ám már ekkor is hazaiak voltak a kezdeményezőbbek. Majd a hatodik minutumtól állandósult a DVSC-nyomás. A vendégeket a góltól a kapu torkában nemegyszer a 4-5 védőből álló „lila fal” mentette csak meg. A 21. percben például szabályos tüzijáték zúdult a Csaba kapujára: Tisza szabadrúgását még kivágták a védők, majd Zsidai lövését blokkolták a gólvonalon sorfalként felálló vendégek, utána Balogh próbálkozott, ám ez a lövés is lepattant a kapuban felsorakozó lilákról. A vendégeknek csupán a hazaiak térfele közepéig tartó kontrákra futotta az erejéből. Érett a hazai gól, amelyet a 32. percbe Kulcsár egy parádés labdakezelés után 10 méterről szerzett úgy, hogy a már említett „lila fal” ezúttal csak felfelé és hátrafelé tudta fejelni a lövést. A gól után igyekezett a Békéscsaba, ám ezúttal érdemi momentuma sem volt a pályán. Támadásaik már félpályán elhaltak. Igaz, a mérkőzés ezen szakaszában a DVSC sem tudott igazi helyzetet kidolgozni. A hosszabbítás percében azonban ismét veszélyben volt a vendégek kapuja. Sidibe tíz méterről leadott, kapuba tartó lövését a gólvonalon tudták csak menteni.

A második félidő elején mintha ritmust váltott volna a Csaba, agresszívabban lépett fel, gyors támadásokat igyekeztek vezetni, és el is jutottak a Loki tizenhatosáig. Ezt a lendületet törte meg Sidibe gólja az 52.percben, a hórihorgas csatár 13 méterről talált a kapuba. Innentől kezdve az történt a pályán, amit Kulcsárék akartak. A hazai játékosokat egyszerűen nem tudták tartani a békéscsabaiak. Balogh, Tisza, Kulcsár, Zsidai, majd egy szerencsés góllal Jovanovic is beköszönt Ilizi kapujába. A vendégek a technikai és taktikai hiányosságukat szabálytalanságokra váltották. Sorra kapták a sárga lapokat, sőt Vaskót a második sárgája után az öltözőbe küldte a játékvezető. A kiállítás után csak erősödött a hazaiak fölénye. A vendégeknek a cserék sem hoztak új erőt, lendületet. A DVSC pedig sziporkázott a pályán. Tetszetős labdakezelésekkel, látványos és ötletes cselekkel, konbinativ játékkal szolgálta ki közönségét. A B-közép végig biztatta kedvenceit, a közönség pedig a meccs utolsó öt percében állva tapsolta a csapatot. A végeredmény – 7:0-s hazai siker – tökéletesen tükrözi a játék képét.

HBN-KZS




Debrecen - A DVSC-TEVA vs. Békéscsaba (7-0) NB I-es mérkőzés után a két edző, Kondás Elemér és Zoran Spisljak értékelte a látottakat.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!