Sport

2015.10.05. 14:53

Egyértelmű a DVSE célja: újra nyerni mennek Pestre

Debrecen - Szőke Szabolcs úgy véli, mindegy mikor csapnak össze a Vasassal.

Debrecen - Szőke Szabolcs úgy véli, mindegy mikor csapnak össze a Vasassal.

Két sikerrel megvívott találkozó után játssza le első fordulós meccsét a DVSE kedden 20.15-től a Vasas ellen idegenben – a fővárosiak uszodaproblémákra hivatkozva kérték az eredetileg szeptember végére tervezett meccs elhalasztását.

A debreceniek az UVSE és a KSI ellen is győzni tudtak (előbbit 8–5-re, utóbbit pedig 12–4-re verték), vagyis jó formában várhatják a pótlást. – Mi egy rutinosabb, erősebb csapat vagyunk, mint a KSI, mely inkább fiatalokból áll. Az elvárásoknak megfelelően magabiztosan húztuk be a velük szemben megvívott derbit szombaton, úgy érzem, nem sokat vett ki belőlünk a mérkőzés – vélekedett Szőke Szabolcs, a cívisvárosiak szélsője, aki szerint nyilván nehezebb összecsapásra számíthatnak a Vasas ellen, de ettől függetlenül a céljuk ezúttal is az, hogy győztesen hagyhassák el a medencét.

Így is, úgy is

Földi László alakulata eddig csak egy meccset játszott le, a KSI-t verték 14–8-ra. A Központi Sportiskola felülmúlása tehát a hajdúságiaknak és a Vasasnak sem okozott gondot, de vajon mire mennek egymás ellen?

– Többen is eligazoltak riválisunktól, például Barabás Botond és Német Toni sem őket erősíti már, vagyis mondhatnánk, hogy gyengültek kicsit, ugyanakkor érkezett hozzájuk egy rutinos kapus és két légiós is, szóval összességében hasonló játékerőt képviselhetnek, mint tavaly. Ők kérték a mérkőzés elhalasztását, nekünk mindegy, mikor találkozunk velük, így is, úgy is meg akarjuk őket verni. Ha tudjuk semlegesíteni a centerjátékukat, nem okozhat gondot a legyőzésük – nyilatkozta lapunknak Szőke.

A pólós a nyáron a Honvédtól igazolt a DVSE-be, és amint mondja, kiválóan érzi magát Debrecenben. – Tetszik a város, illetve a csapatunk is szuper, vagyis most minden kerek, azon vagyok, hogy minél eredményesebb tudjak lenni új együttesemben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!