Sport

2015.10.29. 13:25

Budapesten játszik majd a debreceni hokicsapat

Debrecen - Dmitrij Romanov tanítványai Újpesten szeretnének három ponttal gazdagodni a bajnokságban.

Debrecen - Dmitrij Romanov tanítványai Újpesten szeretnének három ponttal gazdagodni a bajnokságban.

A Debreceni Hoki Klub pénteken 18 órától az UTE csarnokában szerepel a MOL Ligában. Mindkét együttes hétközi vereséggel hangolt a bajnokira: a cívisvárosiak hazai jégen, hosszabbítást követően maradtak alul a Csíkszereda ellen 6–5 arányban, míg az újpestiek Dunaújvárosból távoztak üres kézzel.

A DHK 33 pontjának köszönhetően jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el a táblázaton, a fővárosiak 23 egységet gyűjtöttek eleddig, ez a mennyiség az ötödik helyre elegendő.

A két alakulat úgy ismerheti egymást, mint a saját tenyerét, ugyanis ebben a szezonban már háromszor találkoztak. A hajdúságiak két sikert könyvelhettek el, ám a legutóbbi összecsapást a lila–fehérek tudták behúzni a ráadásban a Debreceni Jégcsarnokban. Ezeken a meccseken a cíviseknél Danil Kaskov volt a legeredményesebb négy találattal, újpesti oldalon Kiss Ákos két alkalommal mattolta Dmitrij Romanov együttesének hátsó alakzatát.

Az Újpest legponterősebb játékosa Jozef Mihalik, a szlovák légiós 14 ponttal vezeti csapata kanadai táblázatát. Ezt a mennyiséget debreceni oldalon hárman is túlszárnyalták: Kaskov 19, Berta Ákos 16, Vladislav Troshin 15 egységet szorgoskodott össze az idényben.

Válogatott szempontból ugyancsak érdekesnek ígérkezik ez a bajnoki, mivel Rich Chernomaz szövetségi kapitány négy–négy újpesti, valamint debreceni hokisra számít a nemzeti csapat november eleji összetartásán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!