Sport

2015.10.28. 11:34

Bajnoki címért dobálták nyilaikat a dartsosok

Debrecen - A Magyar Darts Szövetség jóvoltából a Cívis Darts Sportegyesületet érte a megtiszteltetés, hogy megrendezze a Steel Darts Egyéni Nemzeti Bajnokság VI. fordulóját október 17-én. A helyszínt a Debreceni Művelődési Központ biztosította a 94 induló számára a Belvárosi Közösségi Házban.

Debrecen - A Magyar Darts Szövetség jóvoltából a Cívis Darts Sportegyesületet érte a megtiszteltetés, hogy megrendezze a Steel Darts Egyéni Nemzeti Bajnokság VI. fordulóját október 17-én. A helyszínt a Debreceni Művelődési Központ biztosította a 94 induló számára a Belvárosi Közösségi Házban.

Az ország több pontjáról érkeztek játékosok, hogy Debrecenben mérkőzzenek meg a legtöbb pontot érő első helyért. A versenyzők között a magyar darts sport legjobbjai is szerepeltek, mint Bezzeg Nándor és Takács Gábor, akik büszkén képviselték már országunkat világbajnokságon is.

Délelőtt 11 órakor kiemelkedő létszámmal vette kezdetét a verseny. 80 férfi és 14 női induló állt rajtvonalhoz, hogy megmérkőzzenek a legjobb helyekért. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott: a férfiak 128-as, a nők 16-os főtáblán játszottak az értékes pontokért.

Szoros és rendkívül izgalmas mérkőzéseknek lehetettünk tanúi. Az elődöntőket már a Darts Online is közvetítette, méghozzá élőben, így azok is követhették a játékot, akik nem jutottak el a helyszínre. A közvetítés anyaga továbbra is elérhető az interneten, így aki a verseny hétvégéjén lemaradt, utólag az is végigizgulhatja a meccseket.

A férfi elődöntőben Mester Zoltán és Takács Gábor, valamint Székely Pál és Kovács Patrik harcolt a döntőbe jutásért. Ezt követően Mester és Székely bizonyíthatta rátermettségét rendkívül kiélezett küzdelemben, melyből végül Székely került ki győztesen, így ő vihette haza az első helyezettnek járó kupát.

A női ágon Ihász Veronika és Fekete Nóra, valamint Czipó Vivien és Kiss Viktória versenyzett a győzelemért. A döntőben Ihász és Czipó is kimagaslóan játszott, de végül Ihásznak sikerült elnyernie a forduló legjobb női helyezését.

Akik korábban kiestek a versenyből, valamint akik a szövetség szabadidős versenyengedélyével rendelkeznek, elindulhattak a Lucky Loser fantázianevű versenyen is, mely újabb esélyt biztosított az eredményes szereplésre. 49 nevezővel kezdődött el a verseny délután 2 órakor, melyben férfiak és nők vegyesen szerepeltek. 64-es főtáblán, egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőben Katona-Kiss Károly, illetve Strbik Péter mérkőzött meg egymással, és a versenyt szoros meccset követően Strbik-nek sikerült megnyernie.

Minden résztvevőnek gratulálunk az eredményes szereplésért! Köszönjük mindazoknak, akik munkájukkal segítették a verseny sikeres és gördülékeny lebonyolítását, valamint szponzoraink hozzájárulását, mely nélkül az esemény nem jöhetett volna létre! Nagy örömünkre szolgált, hogy a Cívis Darts Sportegyesület adhatott otthont egy ilyen nagyszabású versenynek Debrecenben.

- Cívis Darts Sportegyesület -


Debrecen – Október 18-án nagyszabású egyéni amatőr steel darts versenyre került sor a Belvárosi Közösségi Házban a Cívis Darts Sportegyesület rendezésében. A helyszínt a Debreceni Művelődési Központ biztosította, a Magyar Darts Szövetség jóvoltából pedig professzionális versenykörnyezetet hozhattunk létre.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!