Sport

2015.09.22. 15:05

„A labdarúgásban az intelligenciáé a jövő”

Debrecen - A Milantól és az Ajaxtól is érkeznek szakemberek Debrecenbe.

Debrecen - A Milantól és az Ajaxtól is érkeznek szakemberek Debrecenbe.– A labdarúgásban a legfontosabb izom az agy, ahol nem a technika, nem a fizikális felkészültség, hanem a gondolkodás játssza a legfőbb szerepet. Jómagam ötven éve oktatom a futballt, öt évtized tapasztalatát szeretném átadni Debrecenben is – hangzott el Hans Weintől azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden délben tartottak a Nagyerdei Stadionban. A sajtóesemény apropóját az adta, hogy a Debreceni Egyetem a labdarúgás oktatási és kutatási hátterére fókuszáló Nemzetközi Labdarúgó Konferenciát szervez, melynek keretében edzőképző programot kíván megvalósítani a „3. misszió Sport és tudomány a társadalomért Kelet-Magyarországon” című projekt támogatásával. A most induló programsorozat a „Debreceni Futball Egyetem” elnevezést kapta.

A német szakembert „Az edzők edzőjeként” emlegetik világszerte, ő a kitalálója a híres utánpótlás futballfejlesztési modellnek, amely az első volt a korosztályos labdarúgó edzések progresszív programjában. Wein úttörője az Intelligens Játék nevű koncepciós foglalkozásnak, mely témakörben négy kontinensen tartott már előadásokat.

A legmodernebb módszerek

A sajtótájékoztatón megjelent még Szilvássy Zoltán a DE rektora, Bács Zoltán egyetemi kancellár, Matthias Lochmann, a Nürnbergi Egyetem professzora, Hegedüs Gábor, a Honvéd Olasz Focisuli vezetője, Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője és a pályán a mintegy 130 tréner jelenlétében bemutató edzést tartó olasz utánpótlás-képzési szakember, Marcello Nardini.

Mint elhangzott, a hat hetes program alatt elismert olasz, holland, spanyol, német, angol egyesületi és egyetemi labdarúgás terén tudományos tevékenységét végző szakembereket lét vendégül a város, akiktől a legmodernebb módszereket sajátíthatják el a magyar edzők.

HBN-TN


Debrecen - „Az edzők edzője”, Filippo Inzaghi trénere és az olasz utánpótlás-igazgató is előadást tart a Debreceni Egyetem szeptemberben induló edzőképzésén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!