Sport

2015.08.07. 07:20

Elmaradt a remélt Loki-bravúr

Debrecen - Elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól a DVSC, mely 3–1-re kikapott Trondheimben.

Debrecen - Elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól a DVSC, mely 3–1-re kikapott Trondheimben.

Megvívta az Európa Liga harmadik selejtező fordulójában a Rosenborg elleni visszavágót a DVSC-TEVA Trondheimben csütörtökön este. Kifejezetten nehéz helyzetből várta a Loki a második meccset, hiszen múlt csütörtökön 3–2-re a norvégok nyertek a Nagyerdei Stadionban. A debreceniek azonban így is bíztak a bravúrban, tudták, a továbbjutáshoz jobb helyzetkihasználás és stabilabb védekezés kell. Nos, a harcossággal és az akarással nem volt baj, de ismét becsúszott egy-egy hiba, ami nem maradt megtorlás nélkül – 3–1-re nyert a Rosenborg, mely 6–3-as összesítéssel továbbjutott.

Hamar eldőlt

Támadószellemű összeállításban és felfogásban lépett pályára a DVSC. Megnyomta az elejét a Loki, előbb Sidibe, majd Castillion előtt adódott egy-egy lehetőség. Idővel kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, a Rosenborg is feladta biztonsági játékát és elkezdett helyzeteket kialakítani. A 27. percben pedig a vezetést is megszerezték a hazaiak, Helland adott be jobbról, Söderlund fejelt, Verpecz csak belekapni tudott, 1–0. A gól megfogta a debrecenieket, a norvégok pedig megint kihasználtak egy védelmi megingást. A 39. minutumban teljesen egyedül hagyták Jensent, aki a 16-os bal sarkáról becsavarta. Aztán a szünet előtt Castillion villant meg, a holland csatár Varga beadását vette mellre, majd a léc alá bombázott – szünetben 2–1-re vezetett a Rosenborg.

Ahogy visszanyerte volna hitét a szépítés után a cívisvárosi egylet, rögtön jött a hidegzuhany: a 48. percben Máté felrúgta Hellandot, amiért megkapta második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkozott a piros-fehér gárda. A második félidőben jobbára a védekezés emésztette fel a debreceniek erejét, és bár továbbra is próbálkoztak, nem volt átütőerő a játékukban. A hajrában még esett egy találat, Skjelvik ment el a balon, lövése felpörgött Verpeczen, középen Vilhjálmsson érkezett és az üres kapuba fejelt. 3–1-re kikapott és kiesett a Loki.

HBN


A tények

Európa Liga, 3. selejtezőkör, visszavágóRosenborg BK – DVSC-TEVA 3-1 (2-1)

Lerkendal Stadion, 12 919 néző. Vezette: Clayton Pisani (Alan Camilleri, Edward Spiteri)

Rosenborg: Hansen – Svensson, Eyjólfsson, Björdal, Skjelvik – Jensen (Solli 89.), Selnaes, Midstjö (Saeter 82.) - Helland, Söderlund (Vilhjalmsson 77.), Mikkelsen

DVSC: Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Máté, Korhut - Bódi, Varga J., Tisza (Morozov 52.) – Balogh (Zsidai 62.), Castillion, Sidibe (Mihelic 77.)

Gól: 1-0 Söderlund (27.), 2-0 Jensen (39.), 2-1 Castillion (43.), 3-1 Vilhjalmsson (87.)

Sárga lap: Máté (45.), Bódi (93.)

Kiállítva: Máté (48.)


A labdarúgó Európa Liga harmadik selejtezőkörének visszavágóján a DVSC-TEVA a Rosenborg csapatát fogadja 19:00-tól. Az első meccs 3-2-es norvég győzelmet hozott. Az összecsapásról élőben tudósítunk portálunkon, szurkoljon velünk ön is!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!