Sport

2015.07.08. 14:03

Nem bekkelni, nyerni szeretne a DVSC-TEVA

Debrecen - Kondás Elemér hasonló hozzáállást vár fiaitól csütörtökön, mint amilyet az első meccsen látott.

Debrecen - Kondás Elemér hasonló hozzáállást vár fiaitól csütörtökön, mint amilyet az első meccsen látott.

Gond nélkül megérkezett szerdán délelőtt a DVSC-TEVA legénységét szállító repülőgép Montenegróba, a piros-fehérek FK Szutjeszka elleni Európa Liga-selejtező visszavágójának helyszínére. A debreceni csapat Podgoricában szállt meg, és ugyan a csütörtökön 17.30-kor rendezendő meccset Niksicsben játsszák (a találkozót élőben közvetítjük), azonban ez csupán 30 kilométerre van a cívisek ideiglenes otthonától, a fővárosi Ramada Hoteltől.

A sorozat első körében lejátszandó összecsapást a Loki 3–0-s előnyből várhatja, ez azonban nem altatja el Kondás Elemér vezetőedzőt.


[poll id="956"]


Tudnak futballozni

– Az odavágó előtt is óva intettem mindenkit, hogy könnyedén vegyék ellenfelünket, és a Nagyerdei Stadionban megmutatták, mit tudnak. Jól hozták ki a labdát a kapujuk elől, emellett veszélyes helyzetet is képesek voltak kialakítani. Szerencsére mi – főként a második félidőben – jól játszottunk, folyamatosan megzavartuk őket a meccs folyamán és próbáltuk megszerezni a játékszert. De alapvetően azt vártam tőlük előzetesen, amit mutattak: tudnak futballozni, azonban elkövettek néhány olyan hibát, amelyeket kihasználtunk. Tehát számítottunk arra, hogy amennyiben nyomás alá helyezzük őket, akkor megzavarható a Szutjeszka. Nem lesz könnyű mérkőzés a visszavágó, rendkívüli hőség várható, hiszen elég korán kezdődik a kilencven perc. Azonban ehhez alkalmazkodnunk kell, ahogyan az ellenfelünk játékához és a niksicsi stadionhoz is, azon kell lennünk, hogy gólokat lőjünk. Az a célunk, hogy idegenben is nyerjünk, de nem dőlhetünk hátra, mondom, nehéz meccs lesz – mondta a tréner.

A montenegróiak várható harcmodoráról így vélekedett a szakvezető:

– Magyarországon is próbáltak bátran támadni a labda birtokában, biztos, hogy hazai pályán, hátrányban az első perctől kezdve szeretnék ostromolni a kapunkat. De mi sem bekkelni megyünk fel a pályára. Az első mérkőzésen örömmel láttam, hogy jól bírták a srácok a tempót. Végig dinamikusak voltak, megfelelő volt a hozzáállásuk, ezt szeretném tőlük látni a csütörtöki összecsapáson is – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér.

HBN-TN


A Duna World közvetít

Eldőlt, hogy lesz televíziós közvetítés az FK Szutjeszka Niksics – DVSC-TEVA Európa Liga-visszavágóról, szerdán ugyanis a Duna World stábja megegyezett a házigazdákkal, azaz képben lesznek a szurkolók. A találkozóra 17 óra 30 perckor kerül sor, a közvetítés 17.15-kor kezdődik. Azok, akik nem tudják tévén keresztül követi az eseményeket, megtehetik ezt a Hajdú Online-on is (www.haon.hu). A selejtezőn a harminc esztendős belga játékvezető, Erik Lambrechts fújja majd a sípot.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!