Sport

2015.07.17. 13:35

Megvédte világbajnoki címét Senánszky Petra

Debrecen - Aranyérmet nyert Senánszky Petra a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokság első, pénteki versenynapján.

Debrecen - Aranyérmet nyert Senánszky Petra a kínai Jantajban zajló uszonyosúszó világbajnokság első, pénteki versenynapján. A női 100 méteres uszonyos gyorsúszásban a magyar versenyző 46.89 másodperces világcsúccsal ért célba, 32 századdal megjavítva saját, korábbi rekordját. A győzelemmel a 21 esztendős debreceni uszonyosúszó megvédte két évvel ezelőtti világbajnoki címét.

Majdnem felért a dobogóra a tavaly még juniorkorú Kardos Laura, aki a női 400 méteres felszíni úszásban a negyedik helyen végzett. Senánszky Petra döntőjében még egy magyar rajtkőre állhatott: Varga Krisztina a hatodik helyen zárt. Szintén hatodik lett a férfi 100 méteres uszonyos gyorsúszásban Kosina Gergő.

A tervezettnél egy magyar versenyzővel kevesebb utazott el végül Kínába, mivel a világ- és Európa-bajnok – és Jantajban is éremesélyesnek számított – Kanyó Dénes betegség miatt nem tarthatott a válogatottal.

- Turák Péter -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!