Sport

2015.07.07. 08:16

Gólokkal hangoltak a visszavágóra

Debrecen - Horváth szerint mindig jó betalálni és azon lesz, hogy minél többször sikerüljön ez számára.

Debrecen - Horváth szerint mindig jó betalálni és azon lesz, hogy minél többször sikerüljön ez számára.

A Békéscsabával játszott edzőmeccset a DVSC-TEVA alakulata vasárnap Pallagon. Az összecsapáson nem volt kérdés, „ki az úr a háznál”, a Loki 5–0-ra leiskolázta ellenfelét. A debrecenieknél főként azok kaptak lehetőséget, akik az Európa Liga meccsen nem, illetve a friss igazolások is bemutatkoztak.

Dr. Horváth Zsolt, az MTK-tól érkező támadó ugyan beállt a Szutjeszka elleni EL-találkozó 66. percében, de a csabaiakkal szemben is jutott neki egy félidő. A labdarúgó ki is használta a lehetőséget és kétszer is bevette a rivális kapuját.

– Jól éreztem magam a pályán, igaz, a nagy meleg mindenkinek a teljesítményére rányomta egy kicsit a bélyegét. Jobb oldali középpályást játszattak velem, ami nem volt idegen számomra, hiszen az előző csapataimnál is számítottak már rám ezen a poszton – mondta Horváth, majd elmesélte, hogyan estek góljai. – Az első találatomnál átkeveredtem a bal oldalra, kaptam egy jó fölpasszt és a rövid alsóba helyeztem a labdát. A másodiknál mélységből érkeztem, majd jobb külsővel eltekertem a játékszert. A gólszerzés élménye mindig önbizalmat ad, még ha egy edzésen talál is be az ember. Már az Európa Liga mérkőzésen is adódtak lehetőségeim, ám akkor még nem jött ki a lépés, bízom benne, egyre jobban összeszokom a többiekkel, ami gólokban is megnyilvánul majd – reménykedett a támadó, aki szerint napról-napra közvetlenebb viszonyt tud kialakítani az új társakkal.

Szerdán utaznak

A DVSC csütörtökön 17.30-tól vívja meg Niksicsben a Szutjeszka elleni El-visszavágót. Amint azt a piros-fehérek hivatalos honlapja írja, a csapat már szerdán útra kel, a repülő 8.30-kor indul a debreceni repülőtérről, este pedig a meccs helyszínén tart edzést a szakmai stáb. Horváth ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy hiába a háromgólos előny, a küzdőszellemnek meg kell lennie majd kint is.

A dvsc.hu a sérültek állapotáról is beszámolt: Ludánszki Bencének elszakadt az Achillese, meg kellett műteni, Ferenczi Jánosnak a lábfejében repedt el a csont, ő hétfőn kezdte a futómunkát. Lázár Pál szerdán megpróbálkozik a teljes értékű edzéssel, míg Balogh János fokozatosan kapja a terhelést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!