Sport

2015.07.15. 11:43

Bereczki Norberték verhetetlenek voltak Veszprémben

Debrecen - A debreceni Gusto Racing csapatai remek eredményeket értek el a Veszprém Rallyn.

Debrecen - A debreceni Gusto Racing csapatai remek eredményeket értek el a Veszprém Rallyn.

A magyar ralibajnokság legutóbbi, veszprémi futamán két versenyzőpáros állt rajthoz a Gusto Racing színeiben. A debreceni érdekeltségű versenyzők ugyanazon kategóriában indultak, és még a versenyautók dekorációja is azonos volt.

Minden tökéletes

A verseny tartogatott némi izgalmat, de összességében nagyon sikeres volt, hiszen a Bereczki Norbert, Kozma László kettős – a Szlovéniából bérelt Peugeot 208 R2 versenyautójával – a kategória győzelmet és a kétkerékhajtás mezőny ezüstjét is bezsebelte.

- Rettenetesen élveztük a kétnapos száguldást. Ismét egy tökéletes autót kaptunk az Oktán Racingtől, a tavalyi sikerünk után egy kicsit finomítottunk a beállításokon és az áttételezésen, ami által még gyorsabbak tudtunk lenni – fogalmazott a győztes alakulat pilótája, Bereczki Norbert.

Ami elromolhat...

A másik cívis egység, a Szabó Ákos, Nyakacska Bálint duó a Citroen C2R2 Max versenygépükkel a kategória bronzérmét szerezték meg Veszprémben.

 

- Már a teszten voltak motorgondjaink, de a szervizcsapat megoldotta a problémát. Ezen kívül is adódtak hátráltató tényezők, leesett a hátsó lökhárítónk és az ajtónk, beleakadtunk egy fába az autó elejével, de ezt a rengeteg hibát leszámítva tökéletesen működtek az abroncsaink, nem volt defektünk és akadtak jó részeredményeink is. Norbit nem lehet legyőzni, és nekünk ez a harmadik hely is nagy öröm. De bevallom, egy ilyen versenyt követően már az is boldogsággal töltött el, hogy megláttuk a célt – fogalmazott Szabó Ákos.

Az idei sorozat utolsó murvás versenyét rendezték a Veszprém környéki katonai lőtéren, amit a Kassa Rally követ majd augusztus elején.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!