Sport

2015.07.12. 15:44

Balmazújvárosi bravúr a javából

Balmazújváos - A hajdúsági együttes tavalyi Európa Liga–indulót győzött le felkészülési mérkőzés keretében.

Balmazújváos - A hajdúsági együttes tavalyi Európa Liga–indulót győzött le felkészülési mérkőzés keretében.

A Metaliszt Harkiv személyében jelentős nívót képviselő csapattal találkozott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő pénteken. A sárga–kékekről érdemes tudni, hogy 2012–ben a negyeddöntőig meneteltek a második számú európai kupában, az EL–ben, a legutóbbi szezonban a csoportkör jelentette a végállomást számukra. Az Ungváron rendezett összecsapáson az Újváros Pintér Norbert és Vachtler Csaba góljaival 2–0 arányban diadalmaskodott az ukrán rivális ellen. Ez volt a második találkozója a nyári holtszezonban Feczkó Tamás tanítványainak, korábban a Szolnokot fektették két vállra idegenben.

Elrontott főpróba

– Nem minden nap játszhatunk egy Európában is jegyzett ellenféllel, így hatalmas megtiszteltetésként fogtuk fel ezt a lehetőséget. Fontos megjegyezni, hogy a Metaliszt ellenünk játszotta a bajnoki főpróbáját. A labdarúgóim mindent megtettek a siker érdekében, az eredmény mellett, a mutatott játékkal is elégedett lehettem. Úgy vélem, nem volt differencia a két fél között. Amíg nálunk mind a 18 benevezett kerettag lehetőséget kapott, addig az ukránoknál főleg az alapcsapat bizonyíthatott, ez a tény tovább növeli sikerünk értékét. A lefújás után beszélgettem Olexandr Sevidovval, aki korábban segítőm, Pacaj Szergej csapattársa volt. A tréner hosszú perceken dicsért bennünket, ez különösen jó érzéssel töltött el – foglalta össze a legfontosabb gondolatokat a Naplónak a balmazújvárosiak mestere, Feczkó Tamás.

A következő NBII–es idényre gőzerővel készülő Balmazújváros Tatán folytatja a munkát, ahol szerdán újabb két tesztmeccs vár az alakulatra. Előbb 16 órától a Budaörs, majd 18 órától a III. Kerület ellen lehet további sikerélményben részük a játékosoknak.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!