Sport

2015.06.30. 09:58

Elégedett az edző a sámsoni bokszolók bakui teljesítményével

Baku - Két remek bunyósunk, Ungvári István (49 kg) és Varga Miklós (60 kg) vett részt az első alkalommal megrendezett Európa Játékokon, mely a múlt hét végén befejeződött. Mindketten a dobogó tövében álltak meg.

Baku - Két remek bunyósunk, Ungvári István (49 kg) és Varga Miklós (60 kg) vett részt az első alkalommal megrendezett Európa Játékokon, mely a múlt hét végén befejeződött. Mindketten a dobogó tövében álltak meg.Ungit egy orosz, míg Mikit a lassan idegesítővé váló francia Oumiha akadályozta meg a továbbjutásban. Utóbbinál, mint ahogy a klubvezetőtől megtudtuk a kérdőjeles pontozási módszer is közrejátszott. Máté Attila edzőként is jelen volt Bakuban a fiúkkal és elmondta nekünk véleményét a sportolók ott nyújtott teljesítményéről.

"Nem csalódtam a fiúkban. Miki jól bokszolt, Unginál pedig rá kellett jönnünk, hogy a kéthetes felkészülés kevés volt ez ellen az orosz ellen, aki utána - bár tudtuk előtte is, hogy jó bunyós - némi meglepetést okozva mindenkit elvert (aranyat szerzett - a szerk.). Ungival kapcsolatban annyi hiányérzetem van, hogy az elején jobban odatehette volna magát talán, de mondom, összességében ez a Sagaluev most túl nagy falat volt. Más kérdés, hogy még akkor is jobban jártunk volna, ha hazai, vagyis azeri versenyzőt kap Pisti, szóval a sorsolás is a lehető legszerencsétlenebb módon alakult.

Ami Mikit illeti, először ő is egy oroszt kapott, aki ellen a második menettől kezdve igen keményen bokszolt, erre a formára a jövőben is lehet építeni. Tetszett, amit láttam. A négy közé jutásért a francia Oumiha ellen nehéz dolga volt, mert ez a gyerek alapból nem támad, csak elhajolgat és leforog. Már harmadjára találkoztak idén, s mindig a francia nyert. Öcsi bával azt találtuk ki taktikaként, hogy bár Miki szeret menni előre, most ő sem fog támadni annyira, rákényszerítjük a másikat, hogy picit kinyíljon. Ez az első menetben szerintem igen jól be is jött, az nálam a Mikié volt. A második pedig még inkább, meglepő módon mégis odaítélték mindkettőt a franciának. Aztán már Mikinek is elszállt a feje és elkezdett ismét kitámadni. A harmadik menetben ki kellett volna ütnie a franciát, hogy megfordítsa a meccset, de az szinte lehetetlen volt, hiszen akkor már kedvére kontrázhatott a másik. (Megjegyzés: Oumiha a döntőben végül a hazai bunyóstól kapott ki, így ezüstérmet szerzett - a szerk.). Ez a francia később is ezt csinálta, amit Miki ellen, de az azeri megmutatta mit lehet tenni ellene. Ott fordult a kocka, és amikor hátrányba került ki kellett nyílnia Oumihának, s ezt megtorolta az azeri. Összességében meg vagyok elégedve a Bakuban látottakkal. Nemsokára következik az Európa-bajnokság, amelyre Ungi biztosan utazhat, s reméljük, hogy Miki is újra a válogatottban lesz, akárcsak most."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!