Sport

2015.06.16. 13:52

Egy ország gyászolja a bringás Vígh Barnát

Debrecen - Tragikus hirtelenséggel hunyt el Magyarország egyik legjobb street ridere, Vígh Barna, akit június 9-én álmában ért a halál.

Debrecen - Tragikus hirtelenséggel hunyt el Magyarország egyik legjobb street ridere, Vígh Barna, akit június 9-én álmában ért a halál.

A 28 éves, Kisújszállásról származó sportoló a Debreceni Egyetem környezetmérnöki szakára járt. A profi BMX-es halála az egész honi kerékpáros társadalmat sokkolta.

– Barna olyan trükköket „adott be”, amiket senki nem tudott, vagy inkább nem mert utánozni. Bármilyen nehéznek és veszélyesnek tűnt egy-egy akadály, ő mindig bátran és határozottan vágott neki, ebben rejlett a sikere – mondta fájdalommal telve Barna egyik közeli barátja, Szabó Sándor, akit extrémsport berkekben csak Dühiként emlegetnek.

Mindig segített

Kiváló sportoló és példakép is volt. A fiatal BMX-es fiúk úgy emlékeznek rá, mint a „nagyok egyikére”, aki biztatta és segítette az amatőr és a profi BMX-eseket. – Tőle mindig tanácsot lehetett kérni, elmagyarázta hogyan kell beadni egy bonyolultabb trükköt, segített és motivált minket. Állandóan a maximumot hozta ki magából, ezért is volt Magyarország egyik legjobb street ridere – emlékezett vissza a megtört ismerős, aki szintén a Debreceni Egyetem tanulója.

– Barna barátjaként mondhatom, hogy rengetegen szerették, ezért sem tudjuk feldolgozni a tényt, hogy már nem láthatjuk többet a pályán. Nemcsak egy kivételes tehetséget vesztettünk el, hanem egy barátot, egy példaképet – számolt be Dühi, aki szerint Vígh halála a barátokon és ismerősökön túl azokat is megrázta, akik ezt a sportot űzik, hiszen az ország minden szegletében vannak olyan fiatal amatőrök, akik egy-egy versenyen megcsodálták tehetségét, tisztelték és szerették őt.

HBN-Major Fanni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!