Sport

2015.06.29. 12:44

Csúcsformában erőlködtek a szoboszlói herkulesek

Hajdúszoboszló - Az idén is szoros volt a program a hajdúszoboszlói Herkules SE versenyzőinek.

Hajdúszoboszló - Az idén is szoros volt a program a hajdúszoboszlói Herkules SE versenyzőinek.

A szoboszlóiak közül az erőemelők kezdték a versenyszezont február közepén, a Vésztőn megrendezett IPF RAW Fekvenyomó Magyar Bajnoksággal. Itt Ungai Olivér ifi, 120 kg-os kategóriában első helyezést ért el 140 kilós teljesítményével. A versengés tovább folytatódott és az Olivér Erőemelésben (három fogásnemben) Orosházán megtartott IPF Erőemelő ifjúsági Európa-bajnokságán összetett 629 kg-os eredménnyel harmadik helyezést érte el, majd egy hónapra rá Tabon magyar bajnoki címet harcolt ki magának Oli.

A szoboszlói ifjú erőemelők továbbmeneteltek a WPC felhúzó magyar bajnokságon. Széman Dominik junior a 100kg-os kategóriában 220 kg-os felhúzásával harmadik lett, Tyukodi Balázs ifi 100 kg-os kategóriában szintén 220-as felhúzással harmadik helyen végzett.

Győrben nyitottak

A hajdúszoboszlói erősemberek az idényt Győrben, a HSMA szövetség által megrendezett fedett pályás ob-val nyitották. Herkules kategóriában Székely Sándor 8. helyet szerzett , Mastersben Lukács Krisztián harmadik lett, míg Gere Mihály az előkelő 6. hellyel zárta a versenyt a mastersek között. Open kategóriában Zokolicza Csaba nagy küzdelemben a negyedik lett.

Az erősember keleti előselejtezőt Dabason rendezték, ahol Herman Alfréd a hatodik helyen végezett, Székely Sándor pedig 8. lett, így tovább folytathatták az elődöntőben a versengést. Az elődöntőben Zokolicza Csaba 4. helyen végzett, Herman Alfréd 8. lett, Székely Sándor pedig a 10. helyet szerezte meg.

Az eredmények alapján Zokolicza és Sárai István meghívást kapott a Scitech Európa-kupára, ahol párban indulhattak és az előkelő hatodik helyezést érték el.

Ezt követően az I. Ebesi Hajdú Vitéz-kupán szerepeltek a szoboszlóiak, a versenyt Sárai István nyerte, a második Lukács Krisztián lett, harmadik helyen Herman Alfréd végzett.

Eredményes amazon

Ugyancsak rajthoz álltak a fiúk Celldömölkön. A legeredményesebb herkuleses Kárai Zsuzsa volt Amazon kategóriában, aki egy ponttal maradt le a dobogó felső fokáról.

Open férfi kategóriában sem tétlenkedtek a fiúk, Sárai István a hatodik helyett érte el, míg Zokolicza Csaba erőkalapács-állításban végzett a harmadik helyen.

Az egyesületből Herman Alfréd és Lukács Krisztián Szatmárnémetiben is versenyzett a szezonban, az Európa-kupán. Fredi ötödik helyen végzett, míg Krisztián 7., lett sérülései miatt .

A legerősebbek

Tiszaújvárosban a TIFIT SE által rendezték meg a megyék csatáját, melyet négy csapat vívott meg.

A viadalon minden csapat három főből állt, itt a hajdú-bihari bizonyult a legerősebbnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!