Sport

2015.05.15. 16:28

Újváros: az esély még él

Balmazújváros - Mindenképpen nyerni kell Füzesi Ferenc tanítványainak, ha jövőre is NB I-esek akarnak lenni.

Balmazújváros - Mindenképpen nyerni kell Füzesi Ferenc tanítványainak, ha jövőre is NB I-esek akarnak lenni.

Elérkezett az igazság pillanata: az utolsó, 10. fordulót rendezik meg a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásában a hétvégén. A Kőnig-Trade Balmazújváros szombaton 18 órától, hazai pályán, a Ceglédi KKSE ellen zárja a szezont.

Egyelőre még semmi sem dőlt el a tabella végén, roppant kiélezett küzdelem folyik a bennmaradásért. Három együttes harcol azért, hogy jövőre is az élvonalban szerepelhessen. A 10. PLER Budapest és a 11. Újváros is 17-17 pontot gyűjtött eddig, míg a sereghajtó Komló 16 egységgel áll, vagyis gyakorlatilag még bármelyik gárdának megvan a lehetősége a tagság megtartására.

Csak a győzelem!

Az előző körben a hajdú-bihariak a PLER otthonában szenvedtek 26–25-ös vereséget, pedig ha azt a meccset behúzzák, már nem lenne aggódni valójuk. Így azonban már nem csupán a saját kezükben van a sorsuk, mert ha nyernek a Cegléd ellen, akkor sem biztos a következő évi helyük.

– Nagy csalódás volt, hogy nem tudtunk pontot, vagy pontokat szerezni Pesten. Keseregni azonban hiábavaló lett volna, szerencsére az időszűke miatt erre nem is akadt lehetőségünk. Egy biztos, nyernünk kell, az, hogy mennyivel, a Komló-PLER összecsapás végkimenetelétől függ. Érdekes lesz a helyzet, mert az a derbi délután ötkor kezdődik, vagyis már félidőben megtudhatjuk az eredményt. Nyilván nekünk ezzel nem szabad ezzel foglalkozni, de… – vélekedett Bali Richárd, a Balmazújváros játékosa.

Március 25-én Cegléden mérték össze tudásukat a felek, akkor egy góllal, 30–29-re tudott nyerni Kökény István alakulata. – Az egész bajnokságban szoros találkozókat játszottunk a Pest megyeiekkel, akik már biztosan bennmaradnak, vagyis nincs veszítenivalójuk, felszabadultan kézizhetnek. Vélhetően többet mernek majd kockáztatni, ami veszélyes tényező lehet, pláne, hogy rajtunk annál nagyobb a nyomás. Nagyon bízunk a sikerben, nem is gondolunk másra! – jelentette ki az átlövő, akinek legjobb tudomása szerint nálunk és ellenfelüknél sincs sérült.

Bali úgy véli, a hangulatra biztosan nem lesz majd panasz, hiszen szurkolóik a legutóbbi idegenbeli meccsükön is olyan miliőt varázsoltak, mintha otthon lennének. Éppen ezért sajnálja a csapat, hogy nem tudta megörvendeztetni a drukkereket egy jó eredménnyel, így kárpótlásra készülnek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!