Sport

2015.05.14. 18:19

Rozsomákok és Raptorok otthonában

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Jászberény Wolverines vendége lesz május 16-án a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének alapszakaszában.

Debrecen - A Debrecen Gladiators a Jászberény Wolverines vendége lesz május 16-án a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-jének alapszakaszában.

A hajdúságiak a harmadikak a tabellán, azonban mindössze egy mérkőzés van a hátuk mögött. Azon az összecsapáson 24-7-re verték a bajnokesélyes Budapest Eagles-t. A Debrecen Gladiators és a Szolnok Soldiers társulása nyerő párosításnak bizonyulhat, hiszen mind védekezésben, mind pedig támadásokban jól működtek együtt a két együttes játékosai. A védelem a fővárosiak ellen 9 labdát szerzett (6 interception, 3 fumble), azonban a támadósor csak egy félidőn keresztül nyújtott kiemelkedőt. Amennyiben az offense is tud javulni a Jászberény elleni összecsapásra, akkor egy újabb megérdemelt győzelmet szerezhetnek a cívisvárosiak.

A Wolverines már két összecsapáson is túl van az Újpest Bulldogs 2 (13-0) és a Győr Sharks 2 (38-0) ellen. A Jászberény Wolverines sem egyedül indult a bajnokságban, hiszen a korábban divízió I-es Békéscsaba Raptors is csatlakozott a Rozsomákokhoz. A jászságiak védelme is jól teljesített idén, hiszen nem kapott még pontot, de a támadósorra sem lehet panasz, így idegenben mindenképp nehéz feladatuk lesz a Gladiátoroknak.

A Jászberény két győzelemmel kezdett, azonban ezt a bajnokság két leggyengébb csapatai ellen tették” – mondta Hoksári Béla, a Gladiators vezetőedzője. - „A Raptorokkal nagyon sokat erősödött a Wolverines. A csabaiaktól érkezett irányítóra nagyon oda kell figyelnünk, de a jászberényi védelmet sem lesz könnyű feltörni, hiszen nem hiába zárt két meccset is kapott pont nélkül. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a Jászberény verhető. Ha sikerül jól felkészülnünk és a hibáinkat ki tudjuk javítani, akkor idegenben is megszerezhetjük az első idei diadalunkat."

A Jászberény Wolverines-Debrecen Gladiators összecsapást május 16-án délután 3 órától rendezik a Kelep Field-en.

- Makranczi Lászó -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!