Sport

2015.05.15. 12:39

Kick-boxos remeklés a csabai diákolimpián

Debrecen - Korcsok Nikolett és Nagy Tamás bajnoki címet szerzett.

Debrecen - Korcsok Nikolett és Nagy Tamás bajnoki címet szerzett.A debreceni Rácz Kick-Boxing Team mind a négy versenyzője dobogóra állhatott, sőt ketten aranyéremmel gazdagodtak a Békéscsabán megrendezett diákolimpiai döntőben. A verseny tétjét növelte, hogy válogatónak számított a közelgő korosztályos Európa-bajnokságra. (A jelek szerint a Rácz-féle csapatból három fiatalnak is jó esélye van a részvételre.)

Az edző, Rácz Krisztián értékelése szerint a remek formában versenyző Korcsok Nikolett igazolta, jelenleg ő a legjobb ebben a mezőnyben. A másik bajnok, Nagy Tamás esete némiképp eltér ettől, hiszen ő magasabb súlycsoportban indult, ám itt is megállta a helyét.

Erdei Benjámin kapcsán a szakember kiemelte, pompásan harcolt a döntőig, ám ott egy nála rutinosabb sráccal került szembe, akivel „férfias”, nagy csatában maradt alul. A bronzérmes Elek Ágnes a korcsoportjának legfiatalabb harcosa volt, de látszott rajta, hogy gyakorlatilag egy edzést sem mulasztott hosszú idő óta, s lelkessége is példaértékű. Apróbb technikai hibáit folyamatosan korrigálják a gyakorlások során, így biztosak benne, hogy a bronz csak a kezdet számára.

Májusban folytatódnak a viadalok: világkupa és magyar bajnokság is következik, amelyeken ugyancsak szép helytállásban bíznak a kick-boxosok.

HBN–KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!