Sport

2015.04.15. 15:16

Sportra fel!

Debrecen - Közel harminc sportágat mutatnak be a Tavaszváró Sportnapokon – és ez csak a kezdet.

Debrecen - Közel harminc sportágat mutatnak be a Tavaszváró Sportnapokon – és ez csak a kezdet.

Nyitni akarnak az emberek felé, a cél, a társadalom minél nagyobb rétegét bevonni a sport világába. Ennek első lépése az április 17. és 26. között esedékes Tavaszváró Sportnapok a Csapó utcai bevásárlóközpontban, majd pedig a „Sportolj Debrecen!” mozgalom további programjai – derült ki az események kapcsán szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatón.

– A cívisváros a hazai sportélet központja, számos élvonalbeli csapattal, ám ezek mellé szükséges csatlakoztatni a szabadidősportot is. Ennek érdekében már eddigi is fontos fejlesztések valósultak meg, az önkormányzat próbálja megteremteni a feltételeket a sportoláshoz, de így is nyitni kell az emberek felé – adott tájékoztatást dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Becsky András úgy véli, a klaszter remek lehetőséget nyújt a sport népszerűsítésében. – Az elképzelésünk szerint a Tavaszváró Sportnapokkal indulna el egy út, melynek több állomása is lesz a „Sportolj Debrecen!” mozgalom keretein belül. Újra megtartjuk a kihívás napját, többek között az úszással, a jeges sportokkal is jobban megismerkedhetnek majd az érdeklődők – mondta a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter menedzsere, Becsky András.

Ki is lehet próbálni

Makray Balázs (Debreceni Sportcentrum Kft.) stratégiai igazgató úgy véli, megtiszteltetés részt venni egy ilyen mozgalomban, és egyértelmű, hogy a Sportcentrum is csatlakozik, hiszen ott kis túlzással minden létező sportág megtalálható.

Egy héten keresztül, április 17. és 26. között mintegy 30 sportág vonul ki a bevásárlóközpontba, némelyiket ki is lehet majd próbálni. A bemutatók hétköznaponként 16, szombaton 14 órától kezdődnek. – Ez lesz a negyedik ilyen rendezvényünk, azonban a Sportcentrum közreműködésének köszönhetően ezúttal összeszedettebben mutathatjuk be a sportágakat. A nyilvánosság ereje sokat számít, amiben pedig mi tudunk segíteni – fogalmazott Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont igazgatója, aki hozzátette, mivel vasárnaponként zárva tart a pláza, így 26-án a Sportcentrum Oláh Gábor utcai sporttelepén ér véget a rendezvény egy egész napos dzsemborival.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!