Sport

2015.04.27. 09:50

Bajnokesélyest vertek a nyitányon

Debrecen - A Debrecen Gladiators 24-7-re győzött a Budapest Eagles ellen a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-ben, a Gázvezeték utcai Salakmotor Stadionban.

Debrecen - A Debrecen Gladiators 24-7-re győzött a Budapest Eagles ellen a Magyar Amerikai Futball Liga Divízió II-ben, a Gázvezeték utcai Salakmotor Stadionban.

A mérkőzést a Gladiátorok kezdték jobban, hiszen első támadásukból sikerült pontokat szerezniük Spiró Attila mezőnygóljával. Az Eagles támadásai nem voltak veszélytelenek, ám az első félidőben nagyon nehezen jutottak el a végzónáig. A második negyedben a hazai védők több labdát is szereztek, amellyel a támadósor munkáját is nagyban segítették. A mérkőzés első touchdown-ját az arany-feketék irányítója, Molnár Gábor szerezte, akit az alakulat válogatott futója, Roják Richárd követett egy újabb hatpontossal. A félidő vége előtt a védelem újabb labdaszerzését ismét Molnár használta ki, miután egy újabb TD-t hozott össze egy yardról. A második játékrészben a hazaiak már többet hibáztak, így nem tudták növelni előnyüket, de a vendégek egy touchdown-nal faragni tudtak hátrányukból, így a harmadik negyedben kialakult a 24-7-es végeredmény

Szerencsénk volt az első félidőben azzal, hogy sok hibát vétett az ellenfél, de ezeket ki tudtuk használni és touchdownokat szereztünk” – értékelte a mérkőzést Hoksári Béla vezetőedző. – „A védelmünk nagyon jó volt, a támadóink a második félidőre egy kicsit elaludtak. Úgy érzem, hogy a 24-0-s vezetést követően az offense elbízta magát. Még azért látszott, hogy ez volt az első meccsünk a szezonban és a játékot gyakorolnunk kell. Fejben pedig össze kell szednünk a srácokat, hogy ne ismételjük meg az Eagles elleni második félidőt.”

A Debrecen Gladiators legközelebb május 16-án a Jászberény Wolverines otthonába látogat.

- Makranczi László -


Debrecen Gladiators-Budapest Eagles 24-7 (3-0, 21-0, 0-7, 0-0)

Pontszerzők: Molnár Gábor 2 TD, Roják Richárd 1 TD, Spiró Attila 1 FG, Roják Richárd 2pt, Spiró Attila 1 XP, illetve Nagy Nándor 1 TD, Pintér Patrik 1 XP.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!