Sport

2015.03.28. 20:00

Sima szegedi siker

Debrecen - Már a meccs elején eldőlt - végig kézben tartva a találkozót, nyertek a Tisza-partiak.

Debrecen - Már a meccs elején eldőlt - végig kézben tartva a találkozót, nyertek a Tisza-partiak.

A Szeged együttesét látta vendégül a férfi vízilabda OB I. utolsó előtti, 25. fordulójában a DVSE szombaton este a Debreceni Sportuszodában. A papírformának megfelelően magabiztosan, 14-6-os győzelmet aratott a jobb erőkből álló szegedi gárda.

Hamar elhúztak a Csongrád megyeiek, 3-0 után szépítettek csak a cívisvárosiak Tóth Péter révén, majd 5-1-et követően következett az újabb DVSE-gól, melyet Kincses Attila jegyzett.

A második negyed sem kezdődött jobban, sőt. Csak a vendégek szereztek gólt a nagyszünet előtt, Varga Zsolt, Manhercz Krisztián és Chilkó Márton megmozdulása után tovább hízott a szegedi előny, 8-2.

Maradt a fór

A második félidőben aztán fordult a kocka, előbb Kállay Márk jelentkezett egy megúszásgóllal, majd Martin Kolarik akcióból volt eredményes, kétszer is. Ám mikor feljebb kapaszkodott a DVSE, az etap végén ismét átvette az irányítást Varga Péter alakulata, 10-5-nél következett az utolsó játékrész.

A hajrában is maradt a szegedi dominancia, a negyedik negyedet 4-1-re hozta a vendég társaság, mely összességében 14-6-ra nyerte meg az összecsapást.

HBN

 


A tények

DEBRECEN - TISZAVIRÁG SZEGED DIAPOLO 6-14 (2-5, 0-3, 3-2, 1-4)

Debreceni Sportuszoda, 700 néző. Vezette: Németh A., Kun Gy.DEBRECEN: Kátai K. - Kállay M. 1, Soltész A., Hoppál G. 1, Pataki G., Tóth P. 1, Halek M. Csere: Fekete G., Smitula G., Kincses A. 1, Süveges M., Szabó B., Kolarik 2, Kaszanyi R. Edző: Varga Tamás.SZEGED: Meixner M. - Kiss Cs. 1, Seman 2, Varga II. Zs. 2, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 1, Kunac 1. Csere: Sánta D. 2, Zsigri B., Török A., Palotás G. 1, Imnaishvili, Chilkó M. 1. Edző: Varga Péter.

Gól - emberelőnyből: 7/1, ill. 8/3.

Gól - büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kipontozódott: Süveges Máté, ill. - .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!