Sport

2015.03.18. 13:38

Így értékeli az idényt a Debreceni Hoki Klub elnöke

Debrecen - Alig néhány hét választ el bennünket a 2014-2015-ös hazai jégkorong idény végétől, ezzel együtt elérkezett a mérlegkészítés ideje is.

Debrecen - Alig néhány hét választ el bennünket a 2014-2015-ös hazai jégkorong idény végétől, ezzel együtt elérkezett a mérlegkészítés ideje is. A Debreceni HK a most záruló szezonban részt vett a MOL Liga küzdelmeiben, valamennyi utánpótlás korosztályban elindította csapatait, az ifjúsági és a junior korosztály pedig a szlovák ifi-és junior 1. ligában képviselte a színeinket.

Mivel a sportegyesületeket elsősorban az eredmények minősítik, következzen egy gyorsmérleg a 2014-2015-ös idényről.

MOL Ligás csapatunk újoncként az alapszakasz 5. helyén végzett, megelőzve olyan nagy múltú egyesületeket, mint az UTE és a Ferencváros. Az erélyes Jevgenyij Muhin keze alatt rövid idő alatt összekovácsolódott a csapat, mely kiváló elegyét alkotja a tehetséges fiataloknak és a nagy tapasztalattal rendelkező játékosoknak. Az utóbbiak közül külön is kiemelésre méltó a 227-szeres nemzeti válogatott, csapatkapitány Ladányi Balázs és a 187-szeres válogatottsággal büszkélkedő Tőkési Lajos. Csapatunk az alapszakaszban 42 mérkőzést játszott, 16 meccset nyert meg rendes játékidőben, további hármat pedig a ráadásban (58 pontot szerzett) és így bejutott a MOL Liga negyeddöntőjébe. Onnan sajnos, nem sikerült a továbblépés, az első mérkőzést viszont megnyertük a Brassó ellenében. Mindez sokak által nem várt, kiváló eredménynek számít egy újonc csapat esetében.

Fiaink jelenleg a Magyar Kupában menetelnek, és a március 13-ai, Dab. Docler elleni győzelmükkel (a mai meccs eredményétől függetlenül) bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe, így újabb sporttörténelmi tettet hajtottak végre.

A debreceni hoki sikereinek komoly visszhangja támadt külföldön is, és nem csupán a szomszédos országokban. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség weblapja nemrég terjedelmes, kezdőlapos cikkben elemezte a debreceni jégkorong helyzetét, már címében is előre vetítve az írás konklúzióját (Breaking new ground Hockey in Hungary’s second city on the rise).

A junior játékosok a hazai bajnokságban a bronzéremért küzdenek, amivel megismételnék tavalyi helyezésüket. Sokáig elérhetőnek tűnt a döntőbe jutás is, de a külső körülmények ezt végül lehetetlenné tették. A szlovák junior 1. ligában a tavalyi idényhez hasonlóan a 4. helyen végeztek, csak a „szomszédok” versenyszabályzatán múlott, hogy nem szállhattak harcba az Extraligába kerülésért. Összességében több, mint 50 mérkőzést játszottak, ami komoly tapasztalattal gazdagította a játékosainkat.

Ifjúsági csapatunk egyet javított tavalyi helyezésén és a hazai bajnokság 5. helyén zárta a szezont, a szlovák ifi 1. ligában pedig (újoncként) 16 csapat versengésében a 6. helyet szerezték meg. A debreceni fiatalok összesen 62 mérkőzésen léptek jégre, a „feljátszók” egy része pedig már 70 meccs körül jár, ami igen nagy teljesítmény. Helytállásuk értéket növeli, hogy eredményeiket igencsak szűk játékoskerettel érték el, amelyet gyakran sérülések is tizedelték.

Az „alsó” korosztályokban még tartanak a rájátszások és helyosztók, de az idényt már annak tudatában kezdtük, hogy nem lesznek teljesen zökkenőmentesek a korosztályos váltások. Ennek megfelelően a fiataljaink a szezon vége felé kezdtek igazán játékba lendülni.

Az előkészítő korosztály két csapata, valamint a minik és a szuper minik az elvárásoknak megfelelően szerepeltek, bár körükben is akadtak létszámgondok. Az idei eredmények és gondok meghatározzák a következő szezon előtti feladatokat is. Ezek röviden összefoglalva a következőek:

  • a MOL Ligás csapat értékeinek megőrzése, a csapat további építése;
  • az edzésmunka továbbfejlesztése, mentoredző alkalmazása, az fizikai-és mentális fejlesztés személyi feltételeinek bővítése;
  • a korosztályos csapatok keretének megerősítése, úgy létszám, mint minőség tekintetében;
  • a marketing tevékenység fejlesztése, különös tekintettel a közönségkapcsolati munkára;
  • a szponzorok körének bővítése.
  • Ezek közül az egyik legfontosabb feladat a mérkőzésekre látogató közönség létszámának erőteljes bővítése és az igazi hokis szurkolótábor mielőbbi kiépítése. Ennek megfelelően arra törekszünk, hogy szűkebb pátriánkban és azon kívül a marketing és PR munka eszközeivel népszerűsítsük a jégkorong sportágat, valamint a DHK csapatát és ezzel párhuzamosan növeljük hazai mérkőzéseink élményértékét is.

    Egyesületünk folyamatos erkölcsi-és anyagi támogatásban részesül Debrecen Önkormányzatától, ami kiemelt fontosságú a DHK számára. Köszönjük a 2014-2015-ös idényben kapott támogatást Debrecen Önkormányzatának, TAO-s támogatóinknak, a szponzorainknak, egyesületi tagjainknak, valamint mindenkinek, akik valamilyen formában segítették az éves munkánkat!

    - Mocsári Attila, elnök, Debreceni Hoki Klub -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!