Sport

2015.03.24. 17:39

Idegenbeli bravúrra készülnek

Balmazújváros - Füzesi Ferenc úgy véli, döntő szerepe lehet az egyéni produkcióknak.

Balmazújváros - Füzesi Ferenc úgy véli, döntő szerepe lehet az egyéni produkcióknak.A Ceglédi KKSE elleni mérkőzéssel lezárja a Kőnig-Trade Balmazújváros az élvonalbeli férfi kézilabda bajnokság alsóházi rájátszásának (7-12. helyért) első felét szerdán 18 órától idegenben. A play off eddigi része kiválóan alakult az újvárosiaknak, akik kétszer nyertek, egyszer ikszeltek és csupán egyszer maradtak alul – a nagyszerű teljesítménynek hála elmozdultak az utolsó pozícióból a hajdú-bihariak, akik jelenleg 13 ponttal a 10. helyről várják az újabb derbit. A ceglédiek épp a Balmaz előtt állnak a tabellán, és csupán két egység az előnyük. Mérlegük vegyes, két siker mellett kétszer alulmaradtak.

Hasonló játékstílus

– Újabb vérbeli rangadó várható, biztos, hogy szoros, feszült meccs lesz, amelyen a tét miatt sok hibára lehet számítani. Persze a szerencsefaktornak is komoly szerepe lehet, illetve döntőnek bizonyulhat az elhivatottság, tudatosság. Ellenfelünk egy rutinos csapat, mely többször végigcsinálta már az alsóházi rájátszást. Hasonló játékstílust képviselünk, náluk és nálunk is hatalmas szerep jut a nagy egyéniségeknek, azt hiszem, van esélyünk egy idegenbeli bravúrra – vélekedett Füzesi Ferenc, a Balmazújváros vezetőedzője, aki persze örül, hogy csapatával már nem sereghajtók, azonban arra is figyelmeztetett, nem szabad elfelejteni, ez csak egy pillanatnyi állapot.

– Természetesen jóleső érzés, hogy előrébb léptünk, szuper ránézni a tabellára, ám ez csak egy pillanatnyi helyzet, sok van még hátra. A rájátszás eddigi része pozitív, jól bírják a fiúk a nyomást, az alapszakaszhoz képest komoly előrelépést tettünk ezen a téren, mentálisan is rendben vagyunk. Óriási a nyomás, de nem a teherre koncentrálunk, hanem mindig a következő feladatra – nyilatkozta a tréner.

Október közepén Cegléden 27–23-ra nyertek a hazaiak, majd a visszavágón december derekán 26–26-os döntetlent hozott a két társaság újvárosi találkozója.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!