Sport

2015.03.24. 17:02

A jelenlegi vezetőség nem szeretne állást foglalni az ügyben

Debrecen - Gyöngyösi ugyan pert nyert, de ehhez nincs köze a DVSE Kft-nek és a Cívis Póló Vízilabda SE-nek sem.

Debrecen - Gyöngyösi ugyan pert nyert, de ehhez nincs köze a DVSE Kft-nek és a Cívis Póló Vízilabda SE-nek sem.Bő két évvel ezelőtt, 2013 februárjában bontotta fel Gyöngyösi András vezetőedző szerződését a Debrecen férfi vízilabdacsapata. A DVSE közleményt adott ki, mely szerint súlyos nézeteltérés alakult ki az egyesület elnöksége és Gyöngyösi András vezetőedző között a rendelkezésre álló erőforrások beosztásáról, a mester nem fogadta el az egyesület finanszírozási feltételeit, és a személyes javadalmazásának megállapításában is rugalmatlan volt.

A menesztett tréner munkaügyi bíróság előtt támadta meg a debreceni egyesület elnökségének őt tisztéből elmozdító határozatát. A bíróság első fokon azt mondta ki, hogy a szerződésbontás jogtalan volt, ezáltal az anyagi követelések 96 százalékát ítélte meg Gyöngyösi javára, aki az egyesülettel és a klubot működtető kft.-vel szemben is győzött 2014 nyarán.

Még nincs lezárva

A cívisvárosiak korábbi szakvezetője volt nemrégiben a Digi Sport reggeli műsorának vendége, melyből kiderült, Gyöngyösi hiába nyerte meg a pert, azóta sem jutott hozzá a pénzéhez. Éppen ezért várja, hogy egykori munkaadói „kiegyenlítsék a számlát”, bár tisztában van vele, bonyolítja a helyzetet, hogy azóta a klub átment egy új kft.-be.

Portálunk érdeklődött a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület jelenlegi elnökénél, dr. Becsky Istvánnál, mit szóltak a bíróság döntéséhez. A klub első embere azonban mivel Gyöngyösi Andrásnak nem az általa vezetett DVSE Kft.-vel, hanem a Vízisport Üzemeltető Kft.-vel szemben van/volt követelése, így a közöttük fennálló jogi vitában nem szeretne állást foglalni.

Arra is kíváncsiak lettünk volna, tud-e fizetni a DVSE, azonban erre sem kaptunk lényegi választ: - A DVSE Kft.-nek és a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesületnek nincs Gyöngyösi András irányában tartozása, egyéb gazdasági társaságokkal kapcsolatban pedig én maximum, mint magánember mondhatom el a véleményemet, ráhatásom nincs a döntéshozókra – fogalmazott Becsky.

Gyöngyösi a fent említett műsorban nem is annyira azt fájlalta, hogy eddig nem jutott hozzá a pénzéhez, hanem sokkal inkább az tűnik ki a szavaiból, hogy egyfajta bocsánatkérésre vár. – Gyöngyösi András távozása óta a debreceni vízilabdáért dolgozók egyike sem csinált olyat, amiért bocsánatot kellene tőle kérnünk. Szeretném kiemelni, hogy a vezetőség igen komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a kialakult helyzet után életben tartsa ezt a gyönyörű sportágat. Ha ők nem lennének, akkor nem igazán beszélhetnénk debreceni vízilabdáról. Egyéb tényszerű információval nem rendelkezem az üggyel kapcsolatban, így azt részemről lezártnak tekintem – jelentette ki az elnök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!