Sport

2015.02.04. 18:01

Ungvári István búcsúzott a Bocskaitól

Debrecen - Hajdúsági szempontból csütörtökön lesz az igazi nagyüzem a debreceni nemzetközi emléktornán.

Debrecen - Hajdúsági szempontból csütörtökön lesz az igazi nagyüzem a debreceni nemzetközi emléktornán.

Megkezdődött az 59. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emléktorna, aminek szerdától szombatig a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont. Rekordlétszámú nevezést hozott a seregszemle, így több súlycsoportban is két ágon zajlanak majd a küzdelmek.

Edzéshiány

A torna első, szerdai versenynapján megyénkből egyedül Ungvári István lépett szorítóba, aki a 49 kilogrammosok között próbált szerencsét. Mivel nyolcan neveztek ebbe a kategóriába, egy siker máris érmet eredményezett a bokszolók számára. A hajdúsámsoni HISE bunyósa az angol Harvey Horn ellen bizonyíthatott.

Ungvári teljesítményén érződött, hogy edzéshiányban szenved, ennek ellenére szoros meccset vívott, a küzdelem végén a bírók 2:1 arányban az angol versenyzőt hozták ki győztesnek.

Jónak mondott sorsolás

A sorsolás során kiderült, hogy Ungvárin kívül a többi DVSC-s, illetve HISE-s bunyós csütörtökön lép a kötelek közé, a program 14 órakor kezdődik. A HISE 60 kg-os olimpikonjának, Varga Miklósnak az ágán kilenc bokszoló küzd meg a címért, Varga a szerb Doszitej Todorovszkival éremért csap össze. A hajdúsámsoni tréner, Máté Attila szerint tanítványa szerb ellenfele nem mondható gyenge bunyósnak, ennek ellenére Vargát a döntőbe várják.

A 69 kilósok mezőnyében – a 60 kilósokhoz hasonlóan – két ágon folyik a harc, a DVSC-s Tóth Ádám és Takács József ennek köszönhetően nem találkozhatnak egymással. Tóth ellenfele a török Hüseyin Karsioglu lesz, Takácsé pedig a kazah Bekzod Khalmetovval bunyózik az éremért.

A 81kg-os súlycsoportban Nagy Péter (DVSC)–Ján Dzanaj (szlovák), míg a tíz kilóval nehezebbeknél (itt egyetlen ág van) Nagy Bence (DVSC)–Vitalij Volkov (litván) meccset rendeznek.

Ami a DVSC-seket illeti, a két hadházi dolga lehet talán nehezebb, mert Tóth ellenfele, a török srác vert már meg korábbi korosztályos világbajnokot is. Takács ellenfele, a kazah is rendelkezik pár jobb eredménnyel nemzetközi tornákról.

A debreceni DVSC-sek – Zöld Ferenc edző szerint – nem kaptak rossz sorsolást, mert bár ezeket a vetélytársakat sem ismerik, de szerinte jobb egy szlovák és egy litván ellenfél Nagy Péternek illetve Nagy Bencének, mint egy-egy mongol, kazah vagy azeri.

HBN-KSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!