Sport

2015.02.18. 14:59

Döntetlenek estéje a BL-ben

PSG-Chelsea és Sahtar Donyeck-Bayern München mérkőzésekkel folytatódott kedd este a Bajnokok Ligája.

PSG-Chelsea és Sahtar Donyeck-Bayern München mérkőzésekkel folytatódott kedd este a Bajnokok Ligája.

Két mérkőzést rendeztek a nyolcaddöntők első felvonásán, a francia PSG az angol listavezető Chelsea-t látta vendégül, míg a német kirakatcsapat Bayern az ukrán Sahtar Donyecknél vizitált Lvivban.

A José Mourinho trenírozta kékek nem számíthattak könnyű összecsapásra a párizsi együttes otthonában. Egy éve is megmérkőzött egymással a két gárda, akkor a negyeddöntőben 3–1-es francia siker után a Stamford Bridge-en John Terryék örülhettek, miután 2–0-ra nyertek és idegenben lőtt góllal továbbjutottak.

A várakozásoknak megfelelően a mostani összecsapáson is a nagy küzdelem dominált, ugyanakkor kevesebb gólt és helyzetet hozott a találkozó, mint tavaly. Mindent elárul a mérkőzésről, hogy a Chelsea első helyzete a 36. percben adódott, amit azonban gólra is váltott. Terry adott be balról a tizenhatoson belülre, amit Gary Cahill nagyon szépen, sarokkal továbbperdített Ivanovicsnak, aki ügyesen a jobb felső sarokba fejelt.

Hiába támadtak többet Laurent Blanc tanítványai, Ibrahimovic és Cavani helyzetei is kimaradtak. A Chelsea remekül védekezett és tökéletesen kontrollálta a meccset, amit labdabirtoklási fölénye is bizonyított. A félidőt követően a PSG megrázta magát és az 54. percben kiegyenlített. Edinson Cavani csúsztatta fejjel a londoni védők gyűrűjében a kapuba Matuidi beadását. Az egalizálást követően a vezetést is próbálta megszerezni a hazai alakulat, azonban Cavani centikkel mellé lőtt, a hosszabbításban pedig Ibrahimovic fejesét védte bravúrral Courtois, így maradt az 1-1, a Chelsea előnyösebb helyzetből várhatja a londoni visszavágót.

PSG–Chelsea 1–1 (0–1), gól: Cavani (54.) ill. Ivanovics (36.)

Megfogyatkozott bajorok

A Bayern sem számított sétagaloppra a donyecki háborús helyzet következtében Lvivbe kényszerült Sahtar ellen, ami az összeállításban is megmutatkozott, ugyanis két szűrővel és egy csatárral állt fel Josep Guardiola csapata. A közel 1700 fős bajor vendégtábort nem is kényeztette el szeretett csapata, hiszen egyetlen kapura rúgási kísérlete a 39. másodpercben egyben az utolsó is volt. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, ami Xabi Alonso kiállításánál csúcsosodott ki. A spanyol védekező középpályás Taisont rántotta le a 65. percben, amiért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.



Az ukrán alakulat ugyanakkor annyira elkészült erejével, hogy nem tudta kihasználni az emberelőnyt. Éppen ezért Guardiola a végére behozta Robert Lewandovskit, de a lengyel támadó sem tudott sokat hozzátenni a németek játékához. Végül maradt a 0–0-s döntetlen, ami talán Neueréknek kedvezőbb a visszavágót tekintve, ugyanakkor a donyecki egyletnek is maradt esélye a továbbjutásra, hiszen egy „talált” gól másfelet érhet Münchenben Mircea Lucescu legénységének.

Sahtar–Bayern München 0–0

HBN-CZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!