Sport

2015.01.26. 13:58

Orosz győzni jár Nimes-be

Debrecen - A junior világbajnoki címe után most világkupa fordulót nyert a debreceni íjász Franciaországban.

Debrecen - A junior világbajnoki címe után most világkupa fordulót nyert a debreceni íjász Franciaországban.Az idei teremíjász világkupa sorozat európai fordulóját a franciaországi Nimesben rendezték a hétvégén. A versenyen több kategóriában 1100 íjász mérte össze tudását, köztük Orosz Viktor, a debreceni Letizia SC ifjú versenyzője.

Pazar kieséses szakasz

A mindössze 16 esztendős hajdúsági sportoló jó előjelekkel utazott a helyszínre, hiszen ebben a városban világbajnokságot nyert a pályaíjászok világjátékán junior csigás kategóriában az elmúlt esztendőben, szintén teremben. A viadal első, pénteki napján a rangsorolót Orosz a 3. helyen zárta, így következhetett a szombati egyéni kieséses szakasz, ahol remekelt a debreceni íjász. Elsőként a brit Wiseman ellen bizonyult jobbnak a magyar tehetség, ezt követően az észt Puuseppet győzte le, majd a svéd Bergströmnek kellett fejet hajtania a nagyobb tudás előtt. A fináléba jutásért a második helyen rangsorolt amerikai Kolby volt az ellenfél, de Orosznak ő sem jelentett akadályt, így készülhetett a vasárnapi fináléra.

Elmaradt a reváns

A döntő érdekessége volt, hogy Orosz Viktor azzal a Mario Vavróval mérkőzött, aki ellen a világbajnoki finálét vívta ugyanezen a helyszínen, közel egy évvel ezelőtt. A horvát versenyzőnek természetesen plusz motivációt jelentett a visszavágás lehetősége, míg a cívisvárosi sportolónak az adott kellő önbizalmat, hogy egy világversenyen már legyőzte a riválisát. A döntő nem indult zökkenőmentesen Orosz számára, ugyanis Vavro az első körben két ponttal elhúzott, de a debreceni íjász nem esett kétségbe, kellőképpen higgadt maradt még a hátrány tudatában is, végül fordítani tudott, s ha minimális különbséggel, de 145:144-re megnyerte a küzdelmet egy rendkívül izgalmas összecsapáson.

Orosz Viktor ezzel a teljesítménnyel megnyerte a világkupa franciaországi fordulóját, ami óriási siker az egész magyar íjásztársadalomnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!