Sport

2015.01.10. 19:54

Majdnem megcsípték a csongrádiakat

Szeged, Debrecen - Szoros, kiélezett meccsen aratott 9-7-es győzelmet a Szeged a Debrecen felett.

Szeged, Debrecen - Szoros, kiélezett meccsen aratott 9-7-es győzelmet a Szeged a Debrecen felett.A Tiszavirág Szeged Diapolo együtteséhez látogatott a rövid ünnepi szünet után a DVSE a férfi vízilabda OB I. 12. fordulójában szombaton este. A mérkőzést megelőzően mindkét együttes 12 ponttal állt a tabellán, a hazai pálya előnye azonban a szegediek mellett szólt.

Gyors gólt szerzett Kiss Csaba a Csongrád megyeieknek, csakhogy Halek Márton egyenlíteni tudott. A hajrában Halek újabb megmozdulása nyomán átvette a vezetést a DVSE, ám jött Lukas Seman, így 2-2-vel zárult az első negyed.

A szünet után Sánta Dániel centerből volt eredményes, majd a tavaly még cívisvárosi színekben pólózó Chilkó Márton növelte tovább az előnyt, 4-2. Kincses Attila csökkentette a hátrányt, ezt követően mindkét oldalon akadt még egy-egy lehetőség, az eredmény viszont már nem változott – 4-3-at mutatott az eredményjelző nagyszünetben a hazaiaknak.

Maradt az előny

Ismét góllal nyitott a Szeged, Aljosa Kunac varázsolta a hálóba a labdát. A másik oldalon Kolarik váltotta gólra Süveges Máté passzát, 5-4. Chilkó, majd Kincses is betalált, a játékrész végén pedig Kiss használt ki egy emberelőnyös helyzetet, 7-5-ös állásnál fordultak rá az utolsó etapra a gárdák.

Pataki Gergely vette be a jobb alsót a negyedik negyed elején, ám Varga Zsolt büntetője után ismét kettővel ment a Szeged (8-6). Kállay Márk biztos kézzel értékesítette a DVSE számára megítélt ötöst, nem örülhettek viszont sokáig a hajdúságiak, az ifjabb Varga testvér újra betalált. Ugyan több próbálkozás is volt az utolsó percekben, azonban senkinek sem sikerült újra megzörgetni a hálót, így 9-7-re a Szeged nyerte meg a találkozót.

Egy kis pikantériát kölcsönzött az összecsapásnak, hogy a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás a Debrecen, míg világbajnok öccse, Varga Zsolt a Szeged sikeréért küzdött.

A DVSE legközelebb január 17-én, szombaton játszik bajnokit, a BVSC látogat majd 18 órától a Debreceni Sportuszodába.

HBN


A tények

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, 12. forduló

Tiszavirág-Szeged - DEBRECEN 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)

Szeged, 200 néző. Vezette: Lázár A., Homonnai D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!