Sport

2015.01.20. 12:57

Két újvárosi kézis is a válogatottban

Balmazújváros - Bali Richárd és Oláh Tamás küzdött a magyarok sikeréért Norvégiában.

Balmazújváros - Bali Richárd és Oláh Tamás küzdött a magyarok sikeréért Norvégiában.Háromcsapatos felkészülési tornán vett részt a magyar férfi kézilabda B-válogatott Norvégiában az elmúlt hét végén. Két játékost, Bali Richárdot és Oláh Tamást is meghívtak a nemzeti együttesbe az élvonalbeli bajnokság újonc csapatából, a Kőnig-Trade Balmazújvárosból. A Juhász István szövetségi kapitány vezette csapat először Szerbiával csapott össze, és 30–26-os vereséget szenvedett, majd következett a házigazda elleni mérkőzés, melyen 31-27-re maradtak alul a magyarok, akik így a torna harmadik helyén zártak.

Sokat tanultak

Nem először szerepelt a válogatottban a jobbátlövő Oláh Tamás, aki ennek ellenére még mindig nagy megtiszteltetésnek érzi, ha magára húzhatja a címeres mezt. – Nagyon örültem, hogy újra meghívtak az összetartásra, felemelő érzés volt. Ezúttal is új tapasztalatokat szerezhettünk, sokat tanulhattunk. Egy más világba csöppentünk bele, magas színvonalú tornán vehettünk részt, erős csapatok ellen küzdhettünk meg. Ugyan mindkét ellenfelünkkel szemben alulmaradtunk, de nem voltunk csalódottak, hiszen a szerb és a norvég nemzeti együttest is kiváló játékosok alkotják. Jól éreztük magunkat, a körülmények is kiválóak voltak, csak pozitív élményekkel gazdagodtunk – mondta el lapunk érdeklődésére Oláh Tamás, majd hozzátette, nagy lehetőség rejlik ebben a kezdeményezésben, mivel idővel lehetőségük lehet odakerülni az első számú csapatba.

Arról is kérdeztük a kézist, mennyire volt megelégedve a tornán nyújtott teljesítményével. – Maximalista ember vagyok, és most nem tudtam kihozni magamból azt, amit igazán tudok. Emiatt van bennem egy kis keserűség, ugyanakkor ez arra ösztönöz, hogy legközelebb még jobb legyek. Pontos időpontot még nem tudunk, de a tervek szerint tavasszal lesz a következő összetartás, amit már nagyon várok. Viszont addig is bőven van teendő, februárban folytatódik a bajnokság, ahol az Újvárossal szeretnénk minél jobb produkciót bemutatni, a bennmaradás kiharcolása a célunk!

Lehet kamatoztatni

– Ez is ugyanolyan jó élmény volt, ahogy az eddigi találkozások, ráadásul most erősebb riválisok ellen meccselhettünk. Ilyenkor belekóstolhatunk a nemzetközi színvonalba, hatalmas fejlődési lehetőség ez számunkra, amit klubszinten is tudunk kamatoztatni – fogalmazott Bali Richárd, a válogatott balátlövője, majd kitért egyéni produkciójára is. – Az első találkozón valamivel több hibával játszottam, maradt hiányérzetem, de ezt megbeszéltük a kapitánnyal. A következő összecsapás nehezebb volt, de egy fokkal jobbnak éreztem magam. Az ilyen derbiken kijönnek a hiányosságok, azonban mindenki próbál helytállni – nyilatkozta Bali, aki örül, hogy remek társaságban lehetett, és magas szakmai irányítással készülhetett.

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!