Sport

2015.01.19. 14:33

Itthon vannak igazán otthon

Debrecen - Az utóbbi időkben rendkívül gólerős átlövő sem érti, mitől nem megy idegenben a Lokinak.

Debrecen - Az utóbbi időkben rendkívül gólerős átlövő sem érti, mitől nem megy idegenben a Lokinak.Vélhetően kevesek gondolták, de ami a lényeg, a lokisták hittek benne, hogy képesek lehetnek bravúrt elérni az Érd vendégeként az élvonalbeli bajnokság vasárnap esti összecsapásán. A DVSC-TVP-Aquaticum remek első félidőt produkált, a szünetben 14–11-re vezettek a piros-fehérek, aztán óriási küzdelemben fordítottak a hazaiak, s végül mindössze egyetlen góllal, 25–24-re megnyerték a találkozót. A cívisek egyik legjobbja Siska Pálma volt, aki hét góllal terhelte meg az érdiek kapuját.

Többet hibáztak

– Valóban elhittük, hogy lehet keresnivalónk Érden. Ősszel hazai pályán legyőztük őket, ez erőt adott mindenkinek, bíztunk abban, hogy idegenben is nyerhetünk ellenük. Az első félidőben szinte minden klappolt, jól védekeztünk és a támadásaink is sikeresek voltak, a szünetben három góllal vezettünk. Ennek ellenére bosszúsan tértünk pihenőre, ugyanis időn túli szabaddobásból kaptunk gólt, ami azért történhetett meg, mert eltolódott a falunk, s ez amatőr hiba volt – elevenítette fel a bajnoki első félidejét Siska Pálma, majd kitért a folytatásra is. – A szünet után viszont változott a helyzet, fordítottak a hazaiak. Mintha elfáradtunk volna, többet rontottunk, a vendéglátók pedig lerohantak bennünket, könnyű gólokat szereztek. Volt még lehetőségünk a pontszerzésre, ám a döntő pillanatokban hibáztunk, így elment a hajó.

Felvállalja

A DVSC baloldali átlövője a legutóbbi két meccsen igazán kitett magáért, a Dunaújvárosnak 9, míg az érdieknek 7 gólt lőtt. – Remélem, folytatódik ez a jó sorozat, és minél tovább tart! Az állhat az eredményes meccseim mögött, hogy próbálom felvállalni a lehetőségeket, és szerencsére elég jó százalékban bemennek a lövéseim. Örülök neki, hogy jönnek a gólok, de akkor lennék maradéktalanul elégedett, ha meccseket nyernénk, mert nagyon kellenek a pontok a legjobb nyolc közé kerüléshez – nyilatkozta a debreceni játékos, akitől azt is megkérdeztük, mi állhat a Loki gyenge idegenbeli szereplése mögött. A DVSC még csak egyszer győzött a Hódoson kívül ebben az idényben, s az MTK ellen aratott diadalnak is már majdnem három hónapja. – Bevallom, nem igazán tudom. Az biztos, hogy hazai környezetben a drukkereink óriási erőt adnak, ennek tulajdonítható, hogy nálunk erősebbnek ítélt ellenfeleket is le tudtunk győzni. Lehet, mentális oka van az idegenbeli gyengélkedésnek, de remélem, ez a rossz sorozat is megszakad egyszer – bízom benne, minél hamarabb! – fogalmazott Siska Pálma.

Jó hír a piros-fehér csapat számára, hogy a következő meccsüket hazai pályán kell megvívniuk, igaz, az ősi rivális, a Ferencváros lesz az ellenfél pénteken a Hódosban. A cívis szurkolók már elkészítették a motivációs videójukat, így biztosan nagyon odateszik magukat a meccsen, s remélhetőleg a lokista lányok is átlagon felüli produkcióval rukkolnak elő a siker érdekében.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!